Just Ferry Trips

Αίγυπτος – Κάιρο – Αλεξάνδρεια – Κρουαζιέρα στον Νείλο | Αναχωρήσεις: Κάθε Τετάρτη & Παρασκευή 10/2023-04/2024

Διάρκεια

8 ημέρες αεροπορικώς

Κόστος

από 1195€ /άτομο

Περιπλανηθείτε στις γειτονιές του Καΐρου και χαθείτε στην αγορά του Χαν Ελ Χαλίλι. Δοκιμάστε την υπέροχη τοπική κουζίνα.
Η Αίγυπτος είναι μια χώρα μαγική που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε και είναι βέβαιο ότι θα σας γοητεύσει!

Η Αίγυπτος έχει αιχμαλωτίσει πολλούς, ενώ σε άλλους άφησε μια ακόρεστη δίψα για να γνωρίσουν αυτήν τη μυστηριώδη γη, που κατοικήθηκε κάποτε από τους Φαραώ και τον Καίσαρα και αποτέλεσε βάση για πολλές βιβλικές ιστορίες. Μια επίσκεψη σε αυτή την υπέροχη χώρα είναι απαραίτητη για τους ιστορικούς και όχι μόνον, καθώς αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Αφρικής. Η πρώτη εικόνα της Αιγύπτου που μας έρχεται στο νου είναι οι πυραμίδες, ο τεράστιος όγκος των οποίων είναι πράγματι αξιοσημείωτος. Τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της χώρας είναι η Σφίγγα και οι Πυραμίδες της Γκίζας – ιδιαίτερα η Πυραμίδα του Χέοπα, το μόνο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου που εξακολουθούν να υπάρχουν.

Εξίσου δημοφιλής είναι ο ποταμός Νείλος – ο μακρύτερος ποταμός του κόσμου. Η ομορφιά κατά μήκος του Νείλου είναι εκπληκτική και λίγες μέρες ταξιδιού σε αυτό το ποτάμι είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να γνωρίσει κανείς αυτήν την χώρα. Χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την Αίγυπτο κάθε χρόνο και πολλοί από αυτούς κατευθύνονται προς την Κοιλάδα των Βασιλέων, όπου Φαραώ και Βασίλισσες της Αιγύπτου είχαν ταφεί από τον 11ο αιώνα π.Χ.

1η ημέρα: Αθήνα – Κάιρο
Αναχώρηση από Αθήνα με απευθείας πτήση για το Κάιρο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση. Προαιρετικά μπορείτε να απολαύσετε μια μαγευτική δίωρη κρουαζιέρα σε πλωτό εστιατόριο πάνω στον ποταμό Νείλο με χορό της κοιλιάς και Δερβίσηδων.

2η ημέρα: Κάιρο – Επίσκεψη πόλης
Νωρίς το πρωί αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την ολοήμερη περιήγησή μας, στα αξιοθέατα του Καΐρου. Θα ξεκινήσουμε από τις πυραμίδες της Γκίζας όπου θα επισκεφθούμε τις μεγάλες πυραμίδες του Χέοπα του Χεφρήν και του Μικερίνου και στη συνέχεια τον Ναό της Κοιλάδας, όπου οι ιερείς μουμιοποίησαν το σώμα του βασιλιά Χεφρήν. Ακολουθεί η επίσκεψη στη Σφίγγα τον θρυλικό φύλακα που βρίσκεται δίπλα στους τάφους με το σώμα του λιονταριού και το κεφάλι του βασιλιά Χεφρήν. Μετά το γεύμα θα επισκεφθούμε το Αιγυπτιακό Μουσείο αρχαιοτήτων, το οποίο φιλοξενεί τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα αντικείμενα της αιγυπτιακής τέχνης στον κόσμο. Μια σπάνια συλλογή με περισσότερα από 250.000 γνήσια αντικείμενα ηλικίας περισσότερων των 5000 χρόνων, συμπεριλαμβανομένης μιας αποκλειστικής έκθεσης αφιερωμένης στον Τουτανχαμών. Μια συλλογή θησαυρών, χρυσού και κοσμημάτων που θάφτηκαν στον τάφο του για πάνω από 3.500 χρόνια και ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1920 όταν ανασκάφηκε ο τάφος του. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το ξακουστό παζάρι Χαν Ελ Χαλίλι. Τα πολυάριθμα καταστήματα σε αυτήν την περιοχή είναι γνωστά για είδη εξαιρετικών αντικειμένων από ορείχαλκο, χαλκό, ασήμι και χρυσό, αρώματα, δερμάτινα είδη, αντίκες και πολλά άλλα.

3η ημέρα: Κάιρο – Αλεξάνδρεια
Σήμερα μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Αλεξάνδρεια, δεύτερη πόλη σε μέγεθος και το κυριότερο λιμάνι της Αιγύπτου. Η πόλη με την έντονη επιρροή του Ελληνισμού, ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο το 331 π.Χ. Το κοσμοπολίτικο περιβάλλον της νεότερης Αλεξάνδρειας σε συνδυασμό με την ιστορία της αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για λογοτέχνες διεθνούς εμβέλειας, όπως ο ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης και ο συγγραφέας Στρατής Τσίρκας. Κατά τη διάρκειας της επίσκεψής μας, θα δούμε το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, την σπουδαία βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και τις κατακόμβες. Γεύμα και το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο

4η ημέρα: Κάιρο – Λούξορ (επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο)
Νωρίς το πρωί μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για Λούξορ. Άφιξη και μεταφορά στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιό μας στις όχθες του Νείλου στο οποίο θα διαμείνουμε τέσσερις νύχτες. Με πυξίδα τους θησαυρούς των Φαραώ θα περιηγηθούμε στα νερά του ζωοδότη ποταμού και θα βουτήξουμε στη μακραίωνη ιστορία της χώρας. Το απόγευμα ακολουθεί ξενάγηση στην Ανατολική Όχθη. Στη θέαση των ναών του Λούξορ και του Kαρνάκ ο ταξιδιώτης αντιλαμβάνεται τη μοναδικότητά τους∙ Στην είσοδο του ναού του Καρνάκ, οι σφίγγες με τα κεφάλια κριαριού υποδέχονται τους επισκέπτες στην πιο εντυπωσιακή «λεωφόρο» της αρχαιότητας. Πουθενά στον κόσμο δεν θα συναντήσει κανείς συγκρότημα ναών πιο δαιδαλώδες κι εντυπωσιακό. Γεύμα και δείπνο στο κρουαζιερόπλοιο.

5η ημέρα: Λούξορ – Ξενάγηση στους ναούς
Μια αιωνιότητα και μια μέρα
Το πρωί ξεκινά η ξενάγησή μας στη Δυτική Όχθη του Νείλου. Εκεί βρίσκεται η κοιλάδα των Βασιλέων με τα περίτεχνα ταφικά μνημεία να αναδεικνύουν τον φαραωνικό ζήλο για την αξίωση της αιωνιότητας. Αντιστοίχως, το μοναδικό θέαμα του ναού Λούξορ που είναι αφιερωμένο στον θεό Άμμωνα με τα αγάλματα του Ραμσή του Β΄ στην είσοδο και την ιδιοφυή αρχιτεκτονική, επισφραγίζουν τη μύησή μας στον μυστηριώδη αυτό κόσμο που έχει περάσει στο επέκεινα με το ίδιο μεγαλείο που διατηρούσε όσο βρισκόταν εν ζωή. Το μοναδικό θέαμα του ναού Λούξορ που είναι αφιερωμένο στον θεό Άμμωνα με τα αγάλματα του Ραμσή του Β΄ στην είσοδο και την ιδιοφυή αρχιτεκτονική, επισφραγίζουν τη μύησή μας στον μυστηριώδη αυτό κόσμο που έχει περάσει στο επέκεινα με το ίδιο μεγαλείο που διατηρούσε όσο βρισκόταν εν ζωή. Συνεχίζουμε σε ένα από τα πιο όμορφα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα στον κόσμο, τον επιτάφιο ναό της Χατσεπτούτ, της πρώτης βασίλισσας της Αιγύπτου ενώ καταλήγουμε την σημερινή περιήγηση με του κολοσσούς του Μέμνονα.
Στην αποφώνηση της μέρας το ποταμόπλοιο αφήνει πίσω του το Λούξορ πλέοντας για το Εντφού, προετοιμάζοντάς μας για νέες περιπέτειες. Γεύμα και δείπνο στο κρουαζιερόπλοιο.

6η ημέρα: Εντφού – Επίσκεψη ναών – Επίσκεψη Κόμ Όμπο – Ασουάν
Με το βλέμμα των περιηγητών
Σε μια πανέμορφη τοποθεσία στο Εντφού, βρίσκεται σχεδόν άθικτος από τη μανία του χρόνου ο ομώνυμος ναός με τα ελληνιστικά στοιχεία. Στη δυτική όχθη του Νείλου, η πόλη κατά την ελληνιστική περίοδο ήταν γνωστή ως Ἀπόλλωνος πόλις. Το μεγαλύτερο τμήμα του ναού της ήταν αφιερωμένο στον θεό Ώρο και την Αθώρ των Δένδερων, ενώ στον ναό του Kομ Όμπο οι αρχαίοι Αιγύπτιοι λάτρευαν τον θεό – Κροκόδειλο!
Γεμάτοι εικόνες που προέρχονται από τα άδυτα των αρχιτεκτονικών θαυμάτων που διακρίναμε μέσα στην ημέρα θα διατρέξουμε το τελευταίο κι ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της υδάτινης διαδρομής μας που θα μας βγάλει ως το θρυλικό Ασουάν.

7η ημέρα: Ασουάν
Φαραωνική επίδειξη ισχύος σε έναν αρχαιολογικό χώρο- υπερπαραγωγή και βόλτα με γραφικές φελούκες!
Το πρωινό μάς βρίσκει στο Ασουάν όπου ξεκινάμε την ξεναγησή μας με το εντυπωσιακό Mεγάλο Φράγμα του Aσουάν και τον ημιτελή οβελίσκο ενώ στην απογευματινή μας βόλτα με τις γραφικές φελούκες θα περιπλεύσουμε τη νήσο Κίτσενερ και τους Βοτανικούς κήπους. Από μακριά, το μαυσωλείο του Αγά Χαν, ένα από τα ορόσημα του Ασουάν δεσπόζει στον απέναντι λόφο και τραβά σαν μαγνήτης τον θαυμασμό μας. Τελευταία μας διανυκτέρευση στο Ασουάν στην Άνω Αίγυπτο!
Προαιρετικά μπορείτε να επισκεφθείτε μία από τις μεγαλύτερες «υπερπαραγωγές» της αρχαιότητας, τον ναό του Αμπού Σίμπελ. Πολύ νωρίς το πρωί, αναχωρούμε για τον μεγαλοπρεπή Ναό του Ραμσή ΙΙ και τον μικρότερς της θεότητας Χάθορ που κατασκευάστηκε προς τιμήν της Βασίλισσας Νεφερτίτης χρονολογείται από το 13ο αιώνα π.Χ. και συμβολίζει τη νίκη του Ραμσή κατά των Χετταίων στην μάχη του Καντές. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει την απόλυτη φαραωνική επίδειξη ισχύος απέναντι στο έθνος των Νουβίων που κατοικούσαν κοντά στο Αμπού Σίμπελ και ήταν εχθροί της Αιγύπτου.
Μοναδική εμπειρία και η προαιρετική εκδρομή στην «Σαντορίνη» της Αιγύπτου, το μπλε χωριό των Νουβίων με τους θεοποιημένους κροκόδειλους και η βόλτα με καμήλες

8η ημέρα: Κρουαζιέρα (αποβίβαση) – Κάιρο – Αθήνα

Το μυστικό του Φαραώ: Γυρίζοντας από ένα ταξίδι ζωής
Ένα πετυχημένο ταξίδι – όνειρο ζωής για τους περισσότερους έφτασε στο τέλος του. Χορτασμένοι από το πλούσιο οδοιπορικό που πραγματοποιήσαμε στην πανέμορφη χώρα των μεγάλων αρχαιολογικών θησαυρών αναχωρούμε αεροπορικώς για την Αθήνα. Το μυστικό της αιωνιότητας των φαραώ είναι πια αποτυπωμένο σε ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη.

 

Σημειώσεις:

 • Ατομικό ταξίδι με ελληνόφωνο/αγγλόφωνο ξεναγό. Αναχωρήσεις κάθε Τετάρτη & Παρασκευή με ελάχιστη συμμετοχή 2 έως 5 άτομα
 • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.

 

 

 

 

 

 

Αναχωρήσεις Διαμονή 2κλινο 1κλινο
Κάθε Τετάρτη & Παρασκευή
1/10/2023-30/04/2024
4* & Κρουαζιερόπλοιο 5* 1195€ 1635€
5* Standard & Κρουαζιερόπλοιο 5* 1235€ 1675€
5* & Κρουαζιερόπλοιο 5* 1345€ 1910€
5* Deluxe & Κρουαζιερόπλοιο 5* 1395€ 1990€

 

Σημειώσεις:
Όλες οι ανωτέρω τιμές είναι κατ’ άτομο
Οι τιμές δεν ισχύουν 29/12-5/1 και 29/3-5/4

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Egypt Air & δύο εσωτερικές πτήσεις
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία αναλόγως της επιλογής και κρουαζιερόπλοιο 5*, ανεξαρτήτως της επιλογής κατηγορίας ξενοδοχείου
 • Πλήρη διατροφή στην κρουαζιέρα και δύο γεύματα στο Κάιρο και Αλεξάνδρεια
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό , πραγματικός γνώστης του Αιγυπτιακού πολιτισμού στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια και αγγλόφωνος στην κρουαζιέρα.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. σε μουσεία)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 280€
 • Βίζα Αιγύπτου αξίας 30€ η οποία εκδίδεται κατά την άφιξη
 • Φιλοδωρήματα 5€ το άτομο την ημέρα
 • Είσοδος στις Πυραμίδες
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

 

Πληροφορίες & Κρατήσεις

Φόρμα Επικοινωνίας