Ανάφη

Η Ανάφη είναι ένας μικρός παράδεισος έτοιμος να υποδεχτεί τον κάθε ταξιδιώτη που θέλει να χαθεί στη μαγεία και την ηρεμία του τόπου. Αποτελεί ένα ανέγγιχτο φυσικό τοπίο με κρυστάλλινα νερά.
Μπορείς να βρεις τα διαθέσιμα δρομολόγια από Πειραιά για Ανάφη και από Λαύριο για Ανάφη στο justferry.gr.
Το νησί διατήρησε αναλλοίωτο το όνομά του από την αρχαιότητα και μάλιστα από τους μυθικούς χρόνους με συνέπεια να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο πέρασμα των αιώνων. Σύμφωνα με τον μύθο, το νησί «ανεφάνη», αναδύθηκε δηλαδή από τη θάλασσα για να προσφέρει καταφύγιο στους Αργοναύτες που είχαν ναυαγήσει στο Αιγαίο.

Είναι το αγαπημένο νησί των μποέμ και τους λάτρεις της φύσης που βρίσκουν καταφύγιο στη άγονη γραμμή της Ανάφης. Η άγρια ομορφιά της σε στεριά και θάλασσα είναι κάτι μαγικό. Στην άκρη του νησιού στην ανατολική μεριά δεσπόζει ο Βράχος, ένας ασβεστολιθικός μονόλιθος με ψηλότερη κορυφή το Κάλαμο. Ο Βράχος θεωρείται ως δεύτερος μεγαλύτερος μονόλιθος της Μεσογείου μετά το Γιβραλτάρ και αποτελεί το εντυπωσιακότερο φυσικό αξιοθέατο του νησιού. Μπορείτε να προσεγγίσετε την κορυφή από ένα μονοπάτι και να απολαύσετε την ωραιότερη ανατολή του ηλίου.

Ο μοναδικός οργανωμένος οικισμός της Ανάφης είναι η Χώρα, που παραμένει παραδοσιακή και αν είστε τυχεροί θα πετύχετε πανηγύρια που διοργανώνονται σε γιορτές από τους ντόπιους του νησιού. Το νησί δεν υστερεί καθόλου και στη νυχτερινή ζωή, καθώς μπορείτε να διασκεδάσετε μέχρι το πρωί στα μικρά μπαράκια της Χώρας.
Το Κλεισίδι, το Κατσούνη, η Φλαμουρού και ο Ρούκουνας αποτελούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραλίες που μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας. Δική μας αγαπημένη πρόταση αποτελεί το Μοναστήρι, μια μεγάλη παραλία με άμμο και ψιλό βότσαλο.
Tip: Η πεζοπορία στην Παλιά Παναγιά Καλαμιώτισσα, το θυμαρίσιο μέλι και η ρίγανη.
Για τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια, η Just Ferry είναι εδώ για να βρεις τα διαθέσιμα δρομολόγια και τις καλύτερες τιμές σε λίγα κλικ.

Χρήσιμα τηλέφωνα στην Ανάφη:

Λιμεναρχείο Ανάφης: 22860 61220
Δήμος Ανάφης: 22860 61266
Αστυνομία Ανάφης: 22860 61216
Περιφερειακό Ιατρείο Ανάφης: 22860 61215
Τοπικό λεωφορείο του δήμου: 22860 61266
ΚΕΠ Ανάφης: 22860 61390