Just Ferry Trips

Γιορτές στη Μάλτα | Αναχώρηση 22/12

Διάρκεια

5 ημέρες αεροπορικώς

Κόστος

από 690€ /άτομο

Το νησί της μεσογειακής μεγαλοπρέπειας και της μπαρόκ αρχιτεκτονικής.

Τόσο κοντά στη χώρα μας, η μικρή Μάλτα είναι από τους ομορφότερους προορισμούς. Το νησί, το οποίο αναγεννήθηκε από το Τάγμα των Ιωαννιτών Ιπποτών, ξαφνιάζει ευχάριστα τον επισκέπτη όταν ανακαλύπτει την πλούσια ιστορία του μέσα από τα μεγαλιθικά μνημεία, τις μεσαιωνικές πόλεις με τα μέγαρα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής, αλλά και τα χαριτωμένα χωριά, όπου οι κάτοικοι δεν χάνουν ευκαιρία να διασκεδάσουν με πανηγύρια, σχεδόν καθημερινά, στις γιορτές των αγίων. Από την άλλη, οι θαυμαστές των τεχνών αναγνωρίζουν τα περίφημα αρχιτεκτονικά μνημεία του Gerolamo Cassar, όπως το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, την πρόσοψη του καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη, αλλά και πολλά καταλύματα των «γλωσσών», τα έργα του Caravaggio, τα οποία ζωγράφισε για λογαριασμό των Ιπποτών.

1η ημέρα: Αθήνα – Μάλτα

Πτήση για Μάλτα. Άφιξη στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερη μέρα. Το βράδυ θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την περιοχή του St. Julians. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Βαλέτα

Πρωινό και ακολουθεί πεζή περιήγηση στη Βαλέτα. Θα θαυμάσουμε την πύλη της Floriana, τον Καθεδρικό Ναό του St. Publio, το σιντριβάνι με τους Τρίτωνες και το αρχοντικό ξενοδοχείο Phoenicia. Συνεχίζουμε με τα «auberge» (αρχοντικές κατοικίες) των Ιωαννιτών Ιπποτών, το γκρεμισμένο από τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου πολέμου κτίριο της Όπερας, τη Παναγία της Νίκης, το Κοινοβούλιο, το Πρωθυπουργικό γραφείο και τους κήπους της Baracca, με την καταπληκτική θέα στο Μεγάλο Λιμάνι και τις Τρεις Πόλεις. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιωάννη με τους πίνακες του Caravaggio, την κεντρική πλατεία με το Palazzo των Ιπποτών, την κατοικία των Μαγίστρων και την κλειστή αγορά με τοπικά αγροτικά προϊόντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μντίνα – Μόστα – Ραμπάτ

Πρωινό και ξενάγηση στο κέντρο της Μάλτας. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό της Μόστα με τον μεγαλύτερο τρούλο στο νησί. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο λόφο του Ραμπάτ για την επίσκεψη στη πολιτεία Mdina, που είναι οχυρωμένη σε απόρθητο κάστρο και είχε διατελέσει στο Μεσαίωνα πρωτεύουσα του νησιού. Θα περιηγηθούμε πεζή στα πλακόστρωτα δρομάκια για να δούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: «Τρεις Πόλεις» – Μαρσασλόκ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την περιοχή των «Τριών πόλεων». Αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε την πορεία μας προς τη νότια πλευρά του νησιού και μέσα από μια ευχάριστη διαδρομή θα καταλήξουμε στο ψαροχώρι Μαρσασλόκ. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς τη Βαλέτα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μάλτα – Αθήνα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 2ΚΛΙΝΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ 1ΚΛΙΝΟΥ ΠΑΙΔΙ
22/12 690 € +150 € 640 €

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μάλτα – Αθήνα με πτήσεις της Aegean Airlines
 • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Golden Tulip Vivaldi Hotel 4* ή παρόμοιο
 • Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο της Μάλτας
 • Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
 • Ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλιση αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια Covid-19
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Εισιτήρια εισόδων
 • Ποτά
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Πληροφορίες & Κρατήσεις

Φόρμα Επικοινωνίας