Just Ferry Trips

Η μαγική Πορτογαλία | Αναχωρήσεις: 12/2, 28/2, 5/3, 12/3, 30/3

Διάρκεια

8 ημέρες αεροπορικώς

Κόστος

από 1.159€ /άτομο

Πορτογαλία ! Η χώρα που σε κάνει να ξεχνάς πότε ήρθες και πότε φεύγεις. Πολύχρωμη και με μεγάλο γαστρονομικό πλούτο, χαρίζει σε κάθε ταξιδιώτη μια νέα ταξιδιωτική εμπειρία.

Ένα οδοιπορικό στις πόλεις και στα χωριά της Πορτογαλίας, που αρχίζει από τον Νότο, την πρωτεύουσα Λισαβόνα και οδεύει προς Βορρά.

Επισκεπτόμαστε τα μαγικά, πανάκριβα και υπερπολυτελή βασιλικά θέρετρα του 19ου αιώνα Εστορίλ, Κασκάις, Σίντρα. Πηγαίνουμε στο δυτικότερο άκρο της Ευρώπης, το ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα. Βλέπουμε τα παραδοσιακά χωριά Όμπιντος, Ναζαρέ, καθώς και την ιπποτική πόλη Μπατάλια. Το φουτουριστικό Πάρκο των Εθνών, την προφητική προσκυνηματική πόλη Φάτιμα, τη μεσαιωνική Τόμαρ.

Διανυκτερεύουμε στην εξαιρετική Κοΐμπρα. Επισκεπτόμαστε τον Εθνικό Δρυμό Μπουσάκου και την πόλη με τις γόνδολες και τα κανάλια, Αβέιρο. Διανυκτερεύουμε επίσης στο εκπληκτικό Πόρτο με τη μεγάλη αρχιτεκτονική παράδοση. Από εκεί πηγαίνουμε στις πόλεις Μπραγκάνσα και Γκιμαράες που χρονολογούνται από την ίδρυση του Πορτογαλικού Έθνους. Κάνουμε οινογνωσία στη Βίλα Νόβα ντε Γκάια, με τα ρωμαϊκά κελάρια όπου ωριμάζει το κρασί Πόρτο και περιηγούμαστε στο Πόρτο, με τη δυνατότητα μάλιστα κρουαζιέρας στον ποταμό Δούρο.

Επιστρέφουμε οδικώς στην πρωτεύουσα Λισαβόνα για μία ακόμα ημέρα στην πορτογαλική μητρόπολη, πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

 

 

1η ημέρα: Αθήνα – Λισαβόνα 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Λισαβόνα, πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Άφιξη και αναχώρηση για την πανοραμική μας ξενάγηση. Κατευθυνόμαστε στην ιστορική περιοχή του Μπελέμ, απ’ όπου πολλοί θαλασσοπόροι εξερευνητές ξεκίνησαν τα ταξίδια τους. Θα επισκεφθούμε δύο από τα σπουδαιότερα μνημεία της, τον πύργο του Μπελέμ και το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών (Hieronymites Monastery, Jerónimos Monastery). Και τα δύο έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Ουνέσκο.

Ο Πύργος του Μπελέμ χτίστηκε το 1515 ως φρούριο στην είσοδο του λιμανιού της πόλης και παρουσιάζει στην αρχιτεκτονική του αρκετά Μαροκινά στοιχεία. Ο ναός των Ιερονυμητών είναι το εντυπωσιακότερο σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου της περιόδου των θαλάσσιων ανακαλύψεων. Εδώ πέρασε το τελευταίο του βράδυ ο Βάσκο ντε Γκάμα, προσευχόμενος για ούριο άνεμο, πριν ξεκινήσει το περίφημο ταξίδι του προς τις Ινδίες. Επίσης σήμερα θα επισκεφθούμε και το μουσείο με τις αυτοκρατορικές άμαξες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και για όσους το επιθυμούν χρόνος ελεύθερος ή βόλτα στο κέντρο της πόλης για βόλτα, ψώνια κλπ. Διανυκτέρευση.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Δημοτικού Συμ­βουλίου της Λισαβόνας, τα τουριστικά λεωφορεία έ­χουν ειδικούς χώρους στάθμευσης. Επομένως το με­γαλύτερο μέρος της επίσκεψης είναι πανοραμικό.

2η ημέρα: Λισαβόνα – Εστορίλ – Κασκάις – Σίντρα – Κάμπο Ντα Ρόκα

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο ρομαντικά χωριά της Πορτογαλίας, τη Σίντρα. Πρώτος μας σταθμός το παραθαλάσσιο θέρετρο του Εστορίλ, γνωστό επίσης και για το διάσημο καζίνο του. Συνεχίζουμε για ένα πολύ όμορφο ψαροχώρι, το Κασκάις. Μεταξύ του Κασκάις και της Σίντρα βρίσκεται το ακρωτήρι Cabo de Roca, το δυτικότερο σημείο της ευρωπαϊκής ηπείρου και της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό Ωκεανό. Άφιξη στην πανέμορφη Σίντρα. Πρόκειται για ένα γραφικό χωριό σε μικρή απόσταση από τη Λισαβόνα, πνιγμένο στο πράσινο. Στο παρελθόν αποτελούσε τον καλοκαιρινό προορισμό των βασιλιάδων, ενώ σήμερα είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς τουριστικούς προορισμούς. Μπορείτε να θαυμάσετε πολλά ιστορικά κτίρια καθώς και το παλάτι. Επιστροφή στη Λισαβόνα, Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Λισαβόνα – Κουίντα ντος Λουρίντος – Όμπιντος – Αλκουμπάσα – Μπατάλια – Λισαβόνα

Αναχωρούμε οδικώς από τη Λισαβόνα. Πρώτος μας σταθμός χωριό που θα σταματήσουμε είναι το Κουίντα ντος Λουρίντος για να δούμε τους λεγόμενους «Κήπους του Βούδα». Συνεχίζουμε στο όμορφο μεσαιωνικό χωριό Όμπιντος, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα. Επόμενη στάση μας το χωριό Αλκουμπάσα και το Κιστερκιανό Μοναστήρι, το οποίο κατασκευάστηκε από τον πρώτο Πορτογάλο βασιλιά τον 12ο αιώνα και τέλος το χωριό Μπατάλια όπου θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Σάντα Μαρία ντα Βιτόρια, ένα από τα μεγαλύτερα γοτθικού στυλ μοναστήρια της Ευρώπης. Επιστροφή στη Λισαβόνα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λισαβόνα – Τομάρ – Φάτιμα – Κοΐμπρα

Αναχώρηση σήμερα από την Λισαβόνα. Πρώτος μας σταθμός η πόλη Τομάρ (Tomar), η ανάπτυξη της οποίας είναι στενά συνδεδεμένη με την τάξη των Ναϊτών. Ήταν ο Dom Gualdim Pais, ο πρώτος Μέγας Διδάσκαλος της Τάξης αυτής, που ίδρυσε το κάστρο και το υπέροχο μοναστήρι του Χριστού μέσα σε αυτό. Είναι το στολίδι της πόλης και Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Στη συνέχεια φθάνουμε στη Φάτιμα (Fátima), χωριό που φημίζεται για τις περισσότερες «εμφανίσεις» της Παναγίας (μετά την πρώτη εμφάνισή της το 1917). Λέγεται ότι παρουσιάστηκε την πρώτη φορά σε τρία μικρά παιδιά που φύλαγαν τα πρόβατα των οικογενειών τους. Θα δούμε το Παρεκκλήσι Των Εμφανίσεων, τον νέο Καθεδρικό Ναό της Φάτιμα και συνεχίζουμε προς τον… ασυνήθιστο ναό της Αγίας Τριάδας, έργο του Έλληνα αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη.

Άφιξη τέλος στην Κοΐμπρα όπου θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο παλιά πανεπιστήμια της Ευρώπης στην άνω πόλη, καθώς επίσης την παλιά πόλη όπου θα περπατήσουμε στα σοκάκια της για να καταλήξουμε στην Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, όπου είναι θαμμένος και ο πρώτος βασιλιάς-ιδρυτής της χώρας! Η επίσκεψη στη βιβλιοθήκη και στους εσωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου δεν είναι πάντα εξασφαλισμένη και εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα και τον όγκο των επισκεπτών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κοΐμπρα – Μπουσάκο – Πόρτο

ρωινό και αναχώρηση οδικώς για το Πόρτο. Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας είναι στο Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο (Buçaco), όπου βρίσκεται και το ομώνυμο ανάκτορο –σήμερα ξενοδοχείο– παλιό Μοναστήρι Καρμελιτών μοναχών με εντυπωσιακούς κήπους και ιστορικά κειμήλια.

Συνεχίζουμε για το Πόρτο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας. Πόλη παγκοσμίως φημισμένη για τα περίφημα κρασιά της, την κοιλάδα του ποταμού Ντούρο, την μοναδική αρχιτεκτονική και τα μνημεία της, το Πόρτο είναι μία υπέροχη πόλη, ένα ανοικτό υπαίθριο μουσείο. Θα τη γνωρίσουμε μέσα από μια πανοραμική ξενάγηση κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε και θα γνωρίσουμε τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της, μεταξύ των οποίων τον Καθεδρικό Ναό, το νεοκλασικό Stock Exchange Palace και την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου. Όταν ο χρόνος το επιτρέπει επισκεπτόμαστε και ένα χαρακτηριστικό τοπικό οινοποιείο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Πόρτο.

6η ημέρα: Πόρτο – Μπράγκα – Γκιμαράες – Πόρτο

Σήμερα θα επισκεφθούμε μια από τις πιο «πράσινες» περιοχές της Πορτογαλίας, την περιοχή Μίνιο (Minho). Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι η Μπράγκα (Braga), όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό και το Ιερό του Ιησού, που παρουσιάζει σημαντικά στοιχεία του ρυθμού μπαρόκ. Όπως θα διαπιστώσουμε, η Μπράγκα είναι μια πόλη όπου η θρησκευτική της ταυτότητα διακρίνεται ανεξίτηλη στην προσωπικότητά της. Όχι τυχαία, οι Πορτογάλοι έχουν ένα πολύ ωραίο ρητό που λέει: «Η Κοΐμπρα τραγουδάει, η Μπράγκα προσεύχεται, η Λισαβόνα επιδεικνύεται και το Πόρτο δουλεύει»…

Δεύτερη στάση μας για σήμερα είναι η πόλη Γκιμαράες (Guimaraes), η οποία αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Είναι η γενέτειρα πόλη της πορτογαλικής εθνικότητας, καθώς εδώ γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας, ο Αλφόνσος Α’. Θα δούμε (εξωτερικά) το Ducal Palace, το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο, τα οποία αποτελούν και Μνημεία Ιστορικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο Πόρτο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Πόρτο – Αβέιρο – Ναζαρέ – Πάρκο των Εθνών – Λισαβόνα 

Αναχώρηση το πρωί στις 09:00 με τελικό μας προορισμό την Λισαβόνα. Καθ’ οδόν Θα σταματήσουμε στην πόλη των καναλιών, ή « την Βενετία της Πορτογαλίας», το Αβέιρο (Aveiro), όπου θα θαυμάσουμε τις χαριτωμένες βάρκες «moliceiros», που μοιάζουν με τις παραδοσιακές γόνδολες της Βενετίας. Εδώ επίσης θα δοκιμάσετε το παραδοσιακό γλυκό «ovosmoles» που είναι φτιαγμένο από κρόκους αυγών και ζάχαρη. Συνεχίζουμε προς το γραφικό ψαροχώρι Ναζαρέ, όπου πολλοί κάτοικοί του συνεχίζουν να φορούν τις παραδοσιακές φορεσιές. Τέλος θα σταματήσουμε για επίσκεψη στο Πάρκο των Εθνών που δημιουργήθηκε για την EXPO της Λισαβόνας το 1998. Χρόνος για καφέ, φωτό κλπ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ευκαιρία για βραδινή έξοδο, στην πόλη, φαγητό ή μουσική φάντος, με τις υποδείξεις του αρχηγού–ξεναγού μας! Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Λισαβόνα – Πτήση Επιστροφής 

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

 

Σημειώσεις:

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

 

Αναχωρήσεις Double room Twin Room Triple Room Single Room
12/02/2023 1.159€ 1.159€ 1.159€ 1.609€
28/02/2023 1.159€ 1.159€ 1.159€ 1.609€
05/03/2023 1.179€ 1.179€ 1.179€ 1.629€
12/03/2023 1.209€ 1.209€ 1.209€ 1.659€
30/03/2023 1.209€ 1.209€ 1.209€ 1.659€

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία:
  • Vila Gale Coimbra 4* στηνΚοΐμπρα
  • Porto Palacio & Spa 5* ή το Crowne Plaza Porto 4* στο Πόρτο
  • Sana Malhoa 4* στη Λισαβόνα
 • Πρωινό.
 • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Με εκδρομή στη Σίντρα και στο Κασκάις ΕΝΤΟΣ της τιμής (και όχι προαιρετική, όπως σε άλλα προγράμματα).
 • Με τον Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο και το Πάρκο των Εθνών.
 • Eξειδικευμένος αρχηγός στην Πορτογαλία.
 • Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά. (280€).

 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
 • Ποτά και γεύματα άλλα πλην του πρωινού.
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως.

 

Πτήσεις με την Aegean Airlines :

Διαδρομή Αριθμός Πτήσης Αναχώρηση Άφιξη
Αθήνα – Λισαβόνα

12/02/2023

A3 720 08:50 11:05
Λισαβόνα – Αθήνα

19/02/2023

A3 721 12:00 18:10
Αθήνα – Λισαβόνα

28/02/2023

A3 720 08:50 11:05
Λισαβόνα – Αθήνα

05/03/2023

A3 721 12:00 18:10
Αθήνα – Λισαβόνα

05/03/2023

A3 720 08:50 11:05
Λισαβόνα – Αθήνα

12/03/2023

A3 721 12:00 18:10
Αθήνα – Λισαβόνα

12/03/2023

A3 720 08:50 11:05
Λισαβόνα – Αθήνα

19/03/2023

A3 721 12:00 18:10
Αθήνα – Λισαβόνα

30/03/2023

A3 720 08:30 11:00
Λισαβόνα – Αθήνα

06/04/2023

A3 721 11:50 17:45

Πληροφορίες & Κρατήσεις

Φόρμα Επικοινωνίας