Just Ferry Trips

Ινδία, Χρυσό Τρίγωνο, Βαρανάσι & Φεστιβάλ Χόλι | Αναχώρηση: 18/03/2024

Διάρκεια

12 ημέρες αεροπορικώς

Κόστος

από 1390€ /άτομο

Φεστιβάλ Χόλι… η Γιορτή των Χρωμάτων…
Η σηματοδότηση της αρχής της Άνοιξης που είναι αφιερωμένη στον Θεό Κρίσνα κάνει την Ινδία να μοιάζει ακόμα πιο γοητευτική

Το Χόλι (Holi), η “Γιορτή των Χρωμάτων”, είναι το φεστιβάλ της ελευθερίας από τους κοινωνικούς κανόνες. Λευκοντυμένοι ντόπιοι και επισκέπτες από όλο τον κόσμο καταβρέχουν ο ένας τον άλλον με χρωματιστό νερό και χρωματιστές σκόνες (γκουλάλ/gulal) και όλοι μαζί γίνονται ένα σώμα, τραγουδούν και χορεύουν ξέφρενα, χωρίς καμία διάκριση καταγωγής, θρησκείας, γλώσσας, χρώματος ή φύλου, γιορτάζοντας τον έρωτα μεταξύ του θεού Κρίσνα και της Ράντα, αλλά και τον ερχομό της άνοιξης.
Παλλόμενα τύμπανα, εκρηκτικοί ρυθμοί, χρώματα που εκτοξεύονται από τα “pichkaris” και φτάνουν στον ουρανό, γλυκά που μοιράζονται σε όλους και άνθρωποι χαρούμενοι – μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία έκρηξης χρωμάτων και συναισθημάτων!

1η ημέρα: Αθήνα – Δελχί

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Δελχί μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ημέρα: Δελχί – Βαρανάσι

Άφιξη στο Δελχί και μετά τις διαδικασίες της βίζας, μετεπιβιβαζόμαστε στην πτήση μας για το Βαρανάσι. Το Βαρανάσι ή Μπενάρες είναι το θρησκευτικό και πνευματικό κέντρο των ινδουιστών. Είναι πασίγνωστη η πόλη για τα ghats, τα μεγάλα πέτρινα σκαλοπάτια στις όχθες του Γάγγη, όπου γίνονται οι αποτεφρώσεις των νεκρών. Σύμφωνα με την ινδουιστική παράδοση όποιος αποτεφρώνεται στο Βαρανάσι και σκορπίζεται η στάχτη του στον Γάγγη απελευθερώνεται από τον αέναο κύκλο των μετενσαρκώσεων. Με την άφιξή μας, θα απολαύσουμε μια βόλτα με παραδοσιακά δίκυκλα, ρίκσο, στο ιστορικό της κέντρο. Η μέρα μας θα κλείσει στις όχθες του Γάγγη, όπου και θα παρακολουθήσουμε τη φαντασμαγορική τελετή Αάρτι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βαρανάσι

Στην πρωινή περιπατητική ξενάγηση στο κέντρο του Βαρανάσι, εικόνες μιας διαφορετικής πραγματικότητας μας καθηλώνουν. Πιστοί πλένονται στα βρώμικα αλλά ιερά νερά του Γάγγη, γκουρού κάνουν διαλογισμό και φτάνουν μετά από σκληρή δοκιμασία στη λύτρωση, ενώ η μυρωδιά από τα καμένα πτώματα είναι διάχυτη στον αέρα. Κοντά στην πόλη, στην περιοχή του Sarnath, o Gautama Buddha, εκφώνησε το πρώτο του κήρυγμα το 528 π.Χ. και “έθεσε σε κίνηση τον τροχό του Dharma”. Γι’ αυτό το λόγο η περιοχή θεωρείται ένα από τα τέσσερα ιερά σημεία προσκυνήματος των βουδιστών. Αφού ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, όπου δεσπόζει η μεγάλη στούπα, θα μεταβούμε στο αρχαιολογικό μουσείο για να θαυμάσουμε, ανάμεσα στα άλλα εκθέματά του το πιο διάσημο, την περίφημη Στήλη του Ashoka.

4η ημέρα: Βαρανάσι – Καζουράχο

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για Καζουράχο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση στα δωμάτιά μας, πριν τη γνωριμία μας με την πόλη. Τα περίφημα ερωτικά ανάγλυφα που κοσμούν τους ναούς του Καζουράχο αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Ο αρχαιολογικός χώρος αποτελείται από 25 σήμερα σωζόμενους ναούς, από τους 84 που αριθμούσε η περιοχή την περίοδο των Chandela μεταξύ του 9ου και 11ου αιώνα. Οι ναοί του Καζουράχο, έξοχα δείγματα ινδο-άρειας αρχιτεκτονικής, χωρίζονται σε δύο ομάδες: τους δυτικούς (ταντρικοί – ινδουιστικοί) και τους ανατολικούς (Τζαινιστικοί). Αισθησιακές μορφές, περίτεχνες ακροβασίες, ερωτικές περιπτύξεις με πολλαπλές ερωτικές στάσεις μαγνητίζουν το βλέμμα του επισκέπτη σε ένα μοναδικά γαλήνιο τοπίο.

5η ημέρα: Καζουράχο – Όρτσα – Τζανσί – Άγκρα

Σήμερα μεταφερόμαστε οδικώς στην Όρτσα, βόρεια περιοχή του κρατιδίου Madya Pradesh. Κάστρα, ινδουιστικοί ναοί, κήποι και δεξαμενές συνθέτουν μια ειδυλλιακή εικόνα μιας άλλης εποχής, αυτήν των Rajput πολεμιστών. Θα ξεναγηθούμε στο κάστρο παλάτι Jahangir Mahal, το ανάκτορο Raj Mahal και θα φωτογραφήσουμε το Sheesh Mahal, τμήμα του οποίου λειτουργεί ως ξενοδοχείο. Υπέροχες τοιχογραφίες, αίθουσες υποδοχής και μεγαλοπρεπή δωμάτια συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στον σιδηροδρομικό σταθμό Τζανσί για να μεταβούμε στην Άγκρα, όπου φτάνουμε αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Άγκρα

“Νάμαστε” “καλωσήλθατε”
Η σημερινή μας ξενάγηση ξεκινά με το εντυπωσιακό μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ, χτισμένο από τον Σουλτάνο Σαχ Τζαχάν, στη μνήμη της γυναίκας του Μουμτάζ Μαχάλ. Χιλιάδες τεχνίτες εργάστηκαν για 22 χρόνια ώστε να ολοκληρώσουν αυτό το υπέροχο μνημείο αγάπης. Η αρχιτεκτονική του αρτιότητα, οι καταπληκτικές εγχαράξεις με την τεχνική της pietra dura και οι ένθετες διακοσμήσεις μας εκπλήσσουν. Η πορεία μας στα βάθη των χρόνων, αυτών της μουσουλμανικής κυριαρχίας των Μουγκάλ δυναστειών στην Ινδία, συνεχίζεται με την επίσκεψή μας στο φρούριο της Άγκρα.

“Σούνταρ σάμα” “υπέροχη θέα”, αναφωνούμε ανηφορίζοντας στο κάστρο, εκεί όπου δεσπόζει το εντυπωσιακό συγκρότημα παλατιών που στέγασε τους αυτοκράτορες Άκμπαρ, Τζαχανγκίρ και Σαχ Τζαχάν. Το υπέροχο κόκκινο φρούριο περιβάλλεται από διπλά τείχη με τάφρο και αποτελείται από παλάτια, κήπους και εσωτερικές αυλές δημιουργώντας μια καστροπολιτεία. Η ξενάγηση της πόλης της Άγκρα συνεχίζεται στην ανατολική πλευρά του ποταμού Γιαμούνα, επισκεπτόμενοι το μαυσωλείο Itmad Ud Daulah, δημιουργημένο από τη Nur Jahan, προς τιμή του πατέρα της. Το μαυσωλείο αποτελεί πρότυπο για τη δημιουργία του Ταζ Μαχάλ και σηματοδοτεί την μετάβαση από την πρώιμη στην κύρια περίοδο της ταφικής αρχιτεκτονικής των Μουγκάλ.

7η ημέρα: Άγκρα – Τζαϊπούρ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε οδικώς για τη Τζαϊπούρ, αφού επισκεφτούμε πρώτα την ερημωμένη πόλη Φετεχπούρ Σικρί. Η πόλη ιδρύθηκε πριν από τέσσερις περίπου αιώνες, όταν ο τρίτος αυτοκράτορας της δυναστείας των Mughal, Muhhammed Jalal-ud-din Akbar, αποφάσισε να μεταφέρει την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας, σχεδιάζοντας μία πόλη εξ’ ολοκλήρου από την αρχή. Η σχεδίαση της πόλης συνοψίζει τα σπουδαιότερα χαρακτηριστικά της εποχής των Mughal: την περσική ισλαμική αρχιτεκτονική και την ινδική παράδοση. Η ανακτορική πόλη περιλαμβάνει όλα τα στερεότυπα της εποχής εκείνης τα οποία όμως ενσωματώνουν στοιχεία από την ινδική, μουσουλμανική ακόμα και χριστιανική παράδοση με τέτοιον τρόπο ώστε το αισθητικό αποτέλεσμα είναι ισορροπημένο και αρμονικό. Ιδιαίτερης προσοχής χρήζει το κτιριακό συγκρότημα το οποίο αποτελούσε το θρησκευτικό κέντρο της ηγεμονικής πόλης. Όταν ο Akbar κατασκεύαζε την νέα αυτοκρατορική κατοικία, στην περιοχή ζούσε ένας Σούφι μοναχός, ο Selim με τους ακόλουθους και τους μαθητές του. Ο Akbar απέκτησε δόξα και φήμη δεν είχε όμως αποκτήσει αρσενικό απόγονο. Σύμφωνα με το θρύλο λοιπόν ζήτησε με ευλάβεια και σεβασμό το χρησμό του σοφού μοναχού και όταν κατάφερε να αποκτήσει επιτέλους απόγονο , έδωσε τίτλους και προνόμια στον μοναχό και στους απογόνους του, το όνομα Selim στον γιό του, (ο μετέπειτα τέταρτος αυτοκράτορας των Mughal, ο Jahan Gir) και έκτισε το συγκρότημα το οποίο περιλάμβανε δυο μνημειακές πύλες – εισόδους, τέμενος και πτέρυγες για την διαμονή των μοναχών. Το κτίριο όμως που εντυπωσιάζει και μαγνητίζει περισσότερο τον επισκέπτη είναι το Μαυσωλείο του Salim κατασκευασμένο από λευκό μάρμαρο, ξύλο και φίλντισι, του οποίου την κατασκευή διέταξε ο ίδιος ο Akbar. Επόμενη επίσκεψή μας το χωριό Αμπανέρι, το οποίο βρίσκεται 95 χλμ. ανατολικά της Τζαϊπούρ στην περιοχή της Dausa. Εκεί θα δούμε μία δεξαμενή νερού Chand Baori του 11ου αιώνα χτισμένη με την παραδοσιακή κλιμακωτή αρχιτεκτονική που άνθισε στη Βόρεια Ινδία. Η δεξαμενή αποτελείται από 13 επίπεδα, 3.500 σκαλοπάτια, τα οποία έδιναν τη δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό κατοίκων να μαζεύουν συγχρόνως νερό από τη δεξαμενή, ενώ με 30 μ. βάθος είναι η μεγαλύτερη και βαθύτερη της ινδικής υποηπείρου. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στην υπέροχη ροζ πόλη, τη Τζαϊπούρ για δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Τζαϊπούρ

Η μεγάλη ημέρα έφτασε! Λέγοντας: “Σουπραμπχάτ” – “καλημέρα σας” θα ξεκινήσουμε τη σημερινή μας ημέρα γιορτάζοντας το Χόλι, που συμβολίζει την έλευση της άνοιξης. Με την αίσθηση της ελευθερίας και κάτω από το πρόσχημα των χρωμάτων, μακριά από κοινωνικές επιταγές, ο κόσμος όλος ενώνεται σε μία αδελφότητα, χωρίς διακρίσεις φυλής, χρώματος ή θρησκεύματος. Με χορούς στους ρυθμούς των κυμβάλων και τραγούδια που υμνούν την άνοιξη, ανταλλάσσονται ευχές και δώρα, από καρδιάς, ενώ τα βαμμένα πρόσωπα των παιδιών που συμμετέχουν στη γιορτή είναι πραγματικά αξιαγάπητα. Άντρες, γυναίκες, παιδιά, νέοι και γέροι γελούν, τραγουδούν και ζουν σχεδόν «διονυσιακά» την ανανέωση και την εναλλαγή. Ακριβώς αυτό θα κάνουμε κι εμείς. Θα απολαύσουμε όλες τις εορταστικές τελετουργίες, θα συμμετέχουμε στον «πόλεμο» των χρωμάτων και θα υμνήσουμε όλοι μαζί τον Κρίσνα και τη Μητέρα Φύση. Μια μέρα που θα μείνει αξέχαστη!

9η ημέρα: Τζαϊπούρ

“ Κε σανντααρ ντιν Χε ατζ “ “Τι υπέροχη ημέρα η σημερινή”
Πρωινό ξύπνημα και στη συνέχεια οδηγούμαστε στο Φρούριο Άμπερ, 11 χλμ. βόρεια από το κέντρο της πόλης. Χτισμένο από τον Raja Man Singh, δεσπόζει πάνω στον λόφο, εκεί όπου οι rajput πολεμιστές, εγκαθίδρυσαν την κυριαρχία στην ευρύτερη περιοχή του Ρατζαστάν. Ανηφορίζουμε στο κάστρο με τους ελέφαντες και αντικρίζουμε την πύλη της Ανατολής, την αίθουσα των δημοσίων ακροάσεων, των ιδιωτικών ακροάσεων, το υπέροχο sheesh mahal, και τα διαμερίσματα των γυναικών και παλλακίδων του μαχαραγιά. Κατηφορίζοντας από το Amber Fort, σταματούμε να φωτογραφήσουμε το υπέροχο Jal Mahal, παλάτι της λίμνης. Στη συνέχεια εισερχόμαστε στο συγκρότημα του παλατιού της πόλης, το οποίο κατασκευάστηκε από τον Jai Singh II to 1729. Φωτογραφικό υλικό, έπιπλα εποχής, ενδύματα και προσωπικά αντικείμενα μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Το πενταόροφο κτίριο Hawa Mahal (παλάτι των ανέμων) δεσπόζει στην περιοχή. Χτίστηκε το 1799 για τις γυναίκες της βασιλικής οικογένειας με σκοπό να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην αγορά μέσα από τα μικρά παραθυράκια και να μην γίνονται ορατές. Η επίσκεψή μας στο αστεροσκοπείο Jantar Mantar, θα μας εντυπωσιάσει και θα αντιληφθούμε την προσπάθεια που κατέβαλε ο Jai Singh II να μετρήσει με ακρίβεια το χρόνο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Τζαϊπούρ – Δελχί

Σήμερα ακολουθούμε οδικώς τη διαδρομή για το Δελχί, όπου φτάνουμε το απόγευμα. Η πορεία της διαδρομής, περνώντας από πόλεις και χωριά, ατελείωτα παζάρια αλλά και μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, μας γνωρίζει διαφορετικές πτυχές της καθημερινής ζωής των ανθρώπων των περιοχών που διανύουμε. Άφιξη στο Δελχί και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.

11η ημέρα: Δελχί

Άφιξη νωρίς το πρωί στο Δελχί, που στη μακρόχρονη ιστορία του αποτέλεσε το άθροισμα όχι δύο (Παλιό και Νέο), όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, αλλά επτά ιστορικών πόλεων. Στη σύγχρονη εποχή, επιλέχθηκε από τους Βρετανούς να αντικαταστήσει τη Καλκούτα ως πρωτεύουσα της Ινδίας το 1911 και μία νέα πόλη, το Νέο Δελχί πήρε σάρκα και οστά δίπλα στο ιστορικό Παλαιό Δελχί των Μουγκάλ. Άμεση μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση πριν τη γνωριμία μας με την πόλη. Πρώτος σταθμός μας το μεγάλο Τζαμί, έδρα της μουσουλμανικής κοινότητας, κατασκευασμένο από κόκκινο ψαμμίτη και λευκό μάρμαρο, το οποίο δεσπόζει στον λόφο της περιοχής και ξεχωρίζει για το μέγεθός του καθώς μπορεί να φιλοξενήσει έως και 25.000 άτομα. Θα περάσουμε από το Κόκκινο Φρούριο, όπου πρωταγωνιστεί η Πύλη της Λαχόρης. Εκεί στις 15/08/1947 υψώθηκε η σημαία της ανεξάρτητης Ινδίας και κάθε χρόνο την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός της χώρας εκφωνεί τον καθιερωμένο λόγο.

Απέναντι από το παλαιό Δημαρχείο, δεσπόζει ο ναός των Σιχ, της μονοθεϊστικής θρησκείας που ξεκίνησε τον 15ο αιώνα με επιρροές κυρίως από τον Ινδουισμό και το Ισλάμ.
Θα επισκεφτούμε επίσης το Rajghat, σημείο όπου καίει η άσβεστη φλόγα στην μνήμη του Μαχάτμα Γκάντι. “Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει”, θρυλική έκφραση του Μοχάντας Καραμτσάντ Γκάντι (όπως ήταν το πραγματικό του όνομα) η διδασκαλία του οποίου επηρέασε το διεθνές κίνημα για την ειρήνη και μαζί με τον ασκητικό βίο του συνέτειναν στο να καθιερωθεί σαν ένα από τα παγκόσμια σύμβολα του 20ού αιώνα. Συνεχίζουμε για το Νέο Δελχί, σε απόσταση 8 χλμ. νότια από την παλιά πρωτεύουσα της Ινδίας. Αν και η απόφαση της ίδρυσης της νέας αυτής πόλης ανάγεται στο 1912, η ανέγερσή της ολοκληρώθηκε το 1929. Το Νέο Δελχί είναι μια ωραία πόλη με φαρδείς δρόμους και μεγάλες πλατείες, όπου τα μεγαλοπρεπή κυβερνητικά κτίρια διαδέχονται τα ιδιωτικά μέγαρα Ινδών μεγιστάνων που έχουν μεταφέρει τις έδρες των επιχειρήσεών τους εκεί.
Εντυπωσιαζόμαστε από το Προεδρικό Μέγαρο, το Κοινοβούλιο, τις λεωφόρους των Πρεσβειών, και την Πύλη της Ινδίας, χτισμένη προς τιμήν των Ινδών στρατιωτών που έπεσαν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, όπου δεσπόζει ο μιναρές Κουτούμπ, και θα επισκεφτούμε τον τύμβο του Χουμαγιούν, του 2ου στη σειρά ηγέτη της δυναστείας των Μουγκάλ.
Δείπνο και διανυκτέρευση. “σουμπ ρατρι“ “καληνύχτα σας”.

12η ημέρα: Δελχί – Αθήνα

Αναχώρηση το πρωί από το διεθνές αεροδρόμιο Ίντιρα Γκάντι, μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στον προορισμό μας αυθημερόν. Ευχή και προσδοκία μας “να ξανάρθουμε”!

 

Σημειώσεις

 • Τα Ελληνικά διαβατήρια θα πρέπει να έχουν εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία εισόδου στην χώρα.
 • Η ροή του προγράμματος είναι ενδεικτική και η σειρά των επισκέψεων πιθανόν να αλλάξει ακόμα και επιτόπου αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του, χωρίς όμως να παραληφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα.
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

 

Αναχώρηση

 

Διατροφή 2κλινο 1κλινο
18/03 Ημιδιατροφή 1390€ 1910€

 

Σημειώσεις:
Όλες οι ανωτέρω τιμές είναι κατ’ άτομο

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Etihad Airways
 • Δύο (2) εσωτερικές πτήσεις στην Ινδία για πιο άνετο ταξίδι
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*
 • Πρωινό και δείπνο καθημερινά
 • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Ξεναγήσεις από διπλωματούχους ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Έλληνα έμπειρο αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 890€
 • Βίζα εισόδου στην Ινδία: περίπου 35€. Εκδίδεται ηλεκτρονικά και απαιτούνται 5 εργάσιμες ημέρες

 

Πτήσεις με Etihad: 

Διαδρομή  Αριθμός Πτήσης Αναχώρηση Άφιξη
Αθήνα – Άμπου Ντάμπι EY 090 13:30 19:45
Άμπου Ντάμπι- Δελχί EY 218 22:15 03:00
Δελχί – Άμπου Ντάμπι EY 211 04:35 07:05
Άμπου Ντάμπι- Αθήνα EY 091 09:15 12:35

 

Πληροφορίες & Κρατήσεις

Φόρμα Επικοινωνίας