Just Ferry Trips

Ιωάννινα – Μέτσοβο | Αναχώρηση: 16/03

Διάρκεια

3 ημέρες οδικώς

Κόστος

από 205€ /άτομο

Τζαμάλες στα Ιωάννινα … κορυφαίος τουριστικος προορισμός και σημαντικός πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών ετησίως!

Τζαμάλες είναι ο ιδιότυπος συνοικιακός εορτασμός της αποκριάς που αναβιώνει κάθε χρόνο στα Γιάννενα. Στην πλατεία της κάθε συνοικίας μέσα σε έναν κύκλο από άμμο, τοποθετούνται κούτσουρα και μικροί κορμοί δέντρων και ανάβεται φωτιά που καίει μέχρι το πρωί της Καθαράς Δευτέρας

Οι  εξαιρετικές φυσικές ομορφιές και η μακραίωνη ανθρώπινη δημιουργία των Ιωαννίνων, συνθέτουν ένα αξιομνημόνευτα αρμονικό σύνολο. Διοικητικό, οικονομικό και συγκοινωνιακό κέντρο της Ηπείρου, η όμορφη πόλη των Ιωαννίνων, απλώνεται στις όχθες της θρυλικής λίμνης Παμβώτιδας. Το κάστρο, τα ιστορικά μνημεία, τα παραδοσιακά σπίτια, τα γραφικά σοκάκια και τα εργαστήρια λαϊκής τέχνης αποτελούν δείγματα της ιστορίας της περιοχής.

1η ημέρα: Αθήνα – Ιωάννινα

Αναχώρηση στις 07:30, ημίωρη στάση στην περιοχή του Αιγίου και μέσω της καλωδιακής γέφυρας Ρίου – Αντιρίου και Ιονίας Οδού με ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε λίγο πριν την είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων και επισκεπτόμαστε το Μουσείο Βρέλλη με τα μοναδικά κέρινα ομοιώματα. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το νησάκι με τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια και το Μουσείο-Σπίτι του Αλή Πασά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Palladio στο κέντρο της πόλης, χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ δείπνο και διασκέδαση, στο πολύ γνωστό μουσικό στέκι “Στοά του Λούλη”.

2η ημέρα: Ζαγόρι – Χαράδρα Βίκου – Μονοδένδρι

Πρωινό και επίσκεψη στο κεντρικό Ζαγόρι, με τα πανέμορφα τοπία. Η διαδρομή μας από τις Καρυές, ανεβαίνει και μας οδηγεί κοντά στους Κήπους, για να γνωρίσουμε το τρίτοξο Πέτρινο Καλογερικό γεφύρι η Γεφύρι του Πλακίδα, ενώ λίγο αργότερα θα θαυμάσουμε τη Χαράδρα τυο Βίκου και το πέτρινο δάσος. Αμέσως μετά στο γραφικό Μονοδένδρι, θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα σοκάκια ενώ στη γνωστή παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού “Οξιά” , θα έχουμε ένα ξεχωριστό γεύμα με τοπικές γεύσεις. Επιστροφή στα Ιωάννινα, χρόνος ελεύθερος για περίπατους στη κεντρική πλατεία και παρακολούθηση των αποκριάτικων εκδηλώσεων που οργανώνει ο Δήμος της πόλης, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου – Αθήνα

Πρωινό και ημέρα επιστροφής, με τη διαδρομή μας να μας οδηγεί στο ορεινό Μέτσοβο, με τα παραδοσιακά σπίτια και το Μουσείο Τοσίτσα. Παραμονή, επίσκεψη και αναχώρηση για Αθήνα μέσω Ιονίας Οδού, με ενδιάμεση στάση στο Μεσολόγγι και σε καφέ της Ολυμπίας οδού, άφιξη το βράδυ.

 

Σημειώσεις:

  • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.
Ημερομηνίες Ημέρες Ξενοδοχείο  2κλινο 1κλινο Παιδί
16/03 3 Palladio 205€ 265€ 190€

 

Σημειώσεις:
Όλες οι ανωτέρω τιμές είναι κατ’ άτομο
Η παιδική τιμή ισχύει για παιδιά έως 12 ετών σε δωμάτιο με τους γονείς τους.

Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με σύγχρονο πολυτελές πούλμαν
  • Δύο διανυκτερεύσεις, στο ξενοδοχείο Palladio 3*, στην πόλη των Ιωαννίνων
  • Δύο πρωινά σε μπουφέ
  • Ένα εορταστικό δείπνο με ζωντανή μουσική, στο γνωστό μουσικό στέκι “Στοά του Λούλη” και ένα γεύμα στην παραδοσιακή ταβέρνα “Οξιά” στο Μονοδένδρι
  • Αρχηγός – συνοδός
  • Φ.Π.Α.
  • Φόρος διαμονής

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά

Πληροφορίες & Κρατήσεις

Φόρμα Επικοινωνίας