Just Ferry Trips

Ιωάννινα – Μέτσοβο | Αναχώρηση: 03/05

Διάρκεια

4 ημέρες οδικώς

Κόστος

από 278€ /άτομο

Πάσχα στα Ιωάννινα … κορυφαίος τουριστικος προορισμός και σημαντικός πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών ετησίως!

Οι  εξαιρετικές φυσικές ομορφιές και η μακραίωνη ανθρώπινη δημιουργία των Ιωαννίνων, συνθέτουν ένα αξιομνημόνευτα αρμονικό σύνολο. Διοικητικό, οικονομικό και συγκοινωνιακό κέντρο της Ηπείρου, η όμορφη πόλη των Ιωαννίνων, απλώνεται στις όχθες της θρυλικής λίμνης Παμβώτιδας. Το κάστρο, τα ιστορικά μνημεία, τα παραδοσιακά σπίτια, τα γραφικά σοκάκια και τα εργαστήρια λαϊκής τέχνης αποτελούν δείγματα της ιστορίας της περιοχής.

1η ημέρα: Μεγάλη Παρασκευή

Αναχώρηση στις 08:00 από Αθήνα με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων. Στάση στην περιοχή του Κιάτου και μέσω της καλωδιακής γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και Ιονίας Οδού, με μια ακόμη στάση, φθάνουμε λίγο πριν την είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων, για να επισκεφθούμε το Μουσείο Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα. Αμέσως μετά θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο Παλλάδιο, στο κέντρο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο με νηστήσιμα, προαιρετική παρακολούθηση της περιφοράς του επιταφίου, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μεγάλο Σάββατο

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, που φιλοξενεί το αρχαίο Θέατρο και το Μαντείο της Δωδώνης. Αμέσως μετά μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή από το ιστορικό Καλπάκι, μας οδηγεί στη γραφική Αρίστη, ένα όμορφο κεφαλοχώρι που απέχει 48 χλμ από τα Ιωάννινα. Βρίσκεται στο δρόμο για το Πάπιγκο, λίγο πριν από το εντυπωσιακό μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιώτισσας, που είναι χτισμένο στην άκρη του βράχου μιας σπηλιάς ακριβώς πάνω από το ποτάμι και τη γέφυρα στον ποταμό Βοϊδομάτη. Στην κεντρική πλατεία του χωριού μπορούμε να απολαύσουμε το καφεδάκι μας σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία και να θαυμάσουμε την επιβλητική εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το πανύψηλο καμπαναριό της. Επιστροφή στα Ιωάννινα και τη λίμνη Παμβώτιδα, όπου με μικρά πλοιάρια (έξοδα ατομικά) θα φθάσουμε στο γραφικό νησάκι, που φιλοξενεί και το “Σπίτι-Μουσείο” του Αλή Πασά. Το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης ακολουθίας, Αναστάσιμο δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κυριακή του Πάσχα

Πασχαλινή ημέρα για αυτό και εμείς θα επισκεφθούμε το κεντρικό Ζαγόρι, που προσφέρει ανάλογη ατμόσφαιρα. Η διαδρομή μας από τις Καρυές, ανεβαίνει και περνά από το Γεφύρι του Κόκκορη, αλλά και το τρίτοξο Πέτρινο Καλογερικό Γεφύρι ή Γεφύρι του Πλακίδα, κοντά στο γνωστό κεφαλοχώρι των Κήπων. Λίγο αργότερα φθάνουμε στο γραφικό Μονοδένδρι, για να περπατήσουμε μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής και να θαυμάσουμε το μοναδικό θέαμα που προσφέρει η Χαράδρα του Βίκου, ενώ στη γνωστή παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού “Οξιά” με τη γνωστή ποιότητα όπως κάθε χρόνο, θα έχουμε ένα ξεχωριστό Πασχαλινό γεύμα, με ντόπια αρνιά σούβλας και κοκορέτσι. Επιστροφή στα Ιωάννινα, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Δευτέρα του Πάσχα

Πρωινό και ανάβαση στην Πίνδο με μοναδική θέα προς τη λίμνη Παμβώτιδα και το οροπέδιο των Ιωαννίνων καθώς η καταπράσινη διαδρομή μας οδηγεί στο γραφικό Μέτσοβο. Παραμονή, επίσκεψη και αναχώρηση για Αθήνα μέσω Ιονίας και Ολυμπίας Οδού με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.

 

Σημειώσεις:

 • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.
Ημερομηνίες Ημέρες Ξενοδοχείο  2κλινο 1κλινο Παιδί
03/05 4 Palladio 278€ 353€ 248€

 

Σημειώσεις:
Όλες οι ανωτέρω τιμές είναι κατ’ άτομο
Η παιδική τιμή ισχύει για παιδιά έως 12 ετών σε δωμάτιο με τους γονείς τους.

Περιλαμβάνονται:

 • Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Διαμονή, τρείς διαν/σεις στο ξενοδοχείο Palladio 3*, στο κέντρο της πόλης
 • Τρία πρωινά σε μπουφέ
 • Δείπνο με νηστίσιμα τη Μ. Παρασκευή
 • Αναστάσιμο δείπνο με ζωντανή μουσική σε ταβέρνα της πόλης
 • Πασχαλινό γεύμα στην παραδοσιακή ταβέρνα “Οξιά” στο Μονοδένδρι
 • Αρχηγός – συνοδός
 • Φ.Π.Α.
 • Φόρος διαμονής

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά

Πληροφορίες & Κρατήσεις

Φόρμα Επικοινωνίας