Just Ferry Trips

Καστοριά – Φλώρινα – Νυμφαίο – Πρέσπες | Αναχώρηση: 03/05

Διάρκεια

4 ημέρες οδικώς

Κόστος

από 328€ /άτομο

Αμέτρητες είναι οι ομορφιές της Βορειοδυτικής Μακεδονίας… και θα τις δούμε όλες. 

Ορεινοί όγκοι, απέραντες δασικές εκτάσεις, πλούσια πανίδα και χλωρίδα, λίμνες, ποτάμια, τρεχούμενα νερά, υπέροχες περιπατητικές διαδρομές συνθέτουν το ανάγλυφο ενός τοπίου που εντυπωσιάζει. Τη μαγευτική αυτή εικόνα συμπληρώνουν τα ιστορικής αξίας δείγματα λαϊκής αρχιτεκτονικής, τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι.
Στο νομό Καστοριάς δεσπόζει η πανέμορφη ομώνυμη λίμνη, τα αρχοντικά σπίτια, οι ορεινές ομορφιές της Πίνδου, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης γούνας. Η δε λίμνη της Καστοριάς έχει χαρακτηρισθεί ως «Μνημείο Φυσικού Κάλλους» από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Οι Πρέσπες, αποτελούν έναν από τους πιο ιδιαίτερους και ελκυστικούς προορισμούς της χώρας, ενώ Το Νυμφαίο, είναι ένας ορεινός οικισμός, που έχει σηματοδοτηθεί, από το 1978, ως «διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός» και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας

1η ημέρα: Μεγάλη Παρασκευή 3/5

Αναχώρηση 08:00, περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου ημίωρη στάση, Δομοκός – Καρδίτσα – Τρίκαλα, άφιξη στην Καλαμπάκα, γεύμα προαιρετικά.
Η διαδρομή μας συνεχίζεται για να καταλήξουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Καστοριά, τακτοποίηση, δείπνο με νηστίσιμα, προαιρετική παρακολούθηση της περιφοράς του επιταφίου, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μεγάλο Σάββατο 4/5

Πρωινό και αναχώρηση την όμορφη περιοχή των Πρεσπών, πρώτος σταθμός η Μικρή Πρέσπα, για να περπατήσουμε στην πλωτή γέφυρα, μέχρι το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου και ακολουθεί το ακριτικό χωριό Ψαράδες, στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας. Γεύμα προαιρετικά σε γραφικό ταβερνάκι του χωριού και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Καστοριά, χρόνος ελεύθερος. Παρακολούθηση της Αναστάσιμης ακολουθίας, Αναστάσιμο δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κυριακή του Πάσχα 5/5

Πρωινό και αναχώρηση για το ορεινό Νυμφαίο στην πλαγιά του όρους Βίτσι σε υψόμετρο 1.350μ. με τα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής σπίτια, το ερειπωμένο Αρχοντικό – Αρχηγείο του Μακεδονικού αγώνα αλλά και το καταφύγιο της καφέ Αρκούδας “Αρκτούρος”. Ακολουθεί επίσκεψη στη Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας που βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την Καστοριά, στη βόρεια πλευρά της χερσονήσου. Αμέσως μετά πλούσιο Πασχαλινό εορταστικό γεύμα σε ταβέρνα της πόλης, με ζωντανή μουσική. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη των Γουναράδων, την όμορφη Καστοριά, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Δευτέρα του Πάσχα 6/5

Πρωινό, επίσκεψη του Λιμναίου Οικισμού και πορεία επιστροφής για Αθήνα, με μια ευχάριστη παράκαμψη στην Ιερά Μονή της Παναγίας Μικροκάστρου, στην περιοχή της Σιάτιστας. Η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω Καλαμπάκας, Τρικάλων, στάση, γεύμα προαιρετικά, περιοχή της Λαμίας ημίωρη στάση, άφιξη το βράδυ στην Αθήνα.

 

Σημειώσεις:

 • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.
Αναχωρήσεις Ημέρες 2κλινο 1κλινο Παιδί
03/05 4 328€ 443€ 298€

 

Σημειώσεις:
Όλες οι ανωτέρω τιμές είναι κατ’ άτομο
Η παιδική τιμή ισχύει για παιδιά έως 12 ετών σε δωμάτιο με τους γονείς τους.

Περιλαμβάνονται:

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Διαμονή (3) διανυκτερεύσεις στo ξενοδοχείο Europa 4* της Καστοριάς
 • Τρία πρωινά σε μπουφέ
 • Δείπνο με νηστίσιμα τη Μ. Παρασκευή
 • Αναστάσιμο δείπνο το Μ. Σάββατο
 • Πλούσιο παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα με οβελία και ζωντανή μουσική
 • Αρχηγός – συνοδός
 • Φ.Π.Α.
 • Φόρος διαμονής (ΤΑΚΚ)

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Προσωπικά έξοδα, φιλοδωρήματα
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνονται

Πληροφορίες & Κρατήσεις

Φόρμα Επικοινωνίας