Just Ferry Trips

Καστοριά – Νυμφαίο – Πρέσπες | Αναχώρηση: 16/03

Διάρκεια

3 ημέρες οδικώς

Κόστος

από 235€ /άτομο

Καστοριά – Πρέσπες – Νυμφαίο… Αμέτρητες είναι οι ομορφιές της Βορειοδυτικής Μακεδονίας… και θα τις δούμε όλες. 

Ορεινοί όγκοι, απέραντες δασικές εκτάσεις, πλούσια πανίδα και χλωρίδα, λίμνες, ποτάμια, τρεχούμενα νερά, υπέροχες περιπατητικές διαδρομές συνθέτουν το ανάγλυφο ενός τοπίου που εντυπωσιάζει. Τη μαγευτική αυτή εικόνα συμπληρώνουν τα ιστορικής αξίας δείγματα λαϊκής αρχιτεκτονικής, τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι.
Στο νομό Καστοριάς δεσπόζει η πανέμορφη ομώνυμη λίμνη, τα αρχοντικά σπίτια, οι ορεινές ομορφιές της Πίνδου, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης γούνας. Η δε λίμνη της Καστοριάς έχει χαρακτηρισθεί ως «Μνημείο Φυσικού Κάλλους» από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Οι Πρέσπες, αποτελούν έναν από τους πιο ιδιαίτερους και ελκυστικούς προορισμούς της χώρας, ενώ Το Νυμφαίο, είναι ένας ορεινός οικισμός, που έχει σηματοδοτηθεί, από το 1978, ως «διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός» και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας

1η ημέρα: Αθήνα – Καστοριά

Αναχώρηση στις 07:45 από Αθήνα, μικρή στάση στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Aκολούθως μέσω Λαμίας -Δομοκού – Καρδίτσας – Τρικάλων, φθάνουμε στην Καλαμπάκα. Στάση, γεύμα προαιρετικά και συνεχίζουμε για Καστοριά. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, περίπατοι γνωριμίας στην πόλη με τα αμφιθεατρικά κτισμένα αρχοντικά της και τα γνωστά γουναράδικα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Νυμφαίο – Καταφύγιο Αρκτούρος – Πρέσπες

Πρωινό και επίσκεψη στο ορεινό Νυμφαίο στην πλαγιά του όρους Βίτσι σε υψόμετρο 1.350μ. με τα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής σπίτια, το ερειπωμένο Αρχοντικό – Αρχηγείο του Μακεδονικού αγώνα αλλά και το καταφύγιο της καφέ Αρκούδας “Αρκτούρος”. Αμέσως μετά μέσω Φλώρινας, ακολουθώντας μια μοναδική διαδρομή από το Πισοδέρι, με το ομώνυμο χιονοδρομικό, θα φθάσουμε στη γραφική περιοχή των Πρεσπών και το ακριτικό χωριό Ψαράδες, στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας, όπου θα έχουμε και γεύμα προαιρετικά. Λίγο αργότερα θα γνωρίσουμε το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στη μικρή Πρέσπα, περπατώντας στην πλωτή γέφυρα. Επιστροφή στην Καστοριά και το βράδυ περπατώντας στην πόλη θα απολαύσουμε το τοπικό έθιμο “Μπουμπούνες” και “Χάσκαρης”, δείπνο και διασκέδαση, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Παναγιά Μαυριώτισσα – Σπηλιά του Δράκου – Αθήνα

Πρωινό, επίσκεψη στην Παναγία τη Μαυριώτισσα, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στις όχθες της λίμνης και αμέσως μετά το Λημναίο Οικισμό, που βρίσκεται στη θέση Νησί, 8 χιλιόμετρα από την πόλη. Πορεία επιστροφής για Αθήναμε μικρή ενδιάμεση στάση, άφιξη το βράδυ.

 

 

Σημειώσεις:

  • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.
Αναχωρήσεις Ημέρες 2κλινο 1κλινο Παιδί
16/03 3 235€ 335€ 220€

 

Σημειώσεις:
Όλες οι ανωτέρω τιμές είναι κατ’ άτομο
Η παιδική τιμή ισχύει για παιδιά έως 12 ετών σε δωμάτιο με τους γονείς τους.

Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με σύγχρονο πολυτελές πούλμαν
  • 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Europa 4*, στην πόλη της Καστοριάς
  • 2 πρωινά & 2 δείπνα (το ένα εορταστικό με ζωντανή μουσική)
  • Αρχηγός – συνοδός
  • Φ.Π.Α.
  • Φόρος διαμονής

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Προσωπικά έξοδα, φιλοδωρήματα
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνονται

Πληροφορίες & Κρατήσεις

Φόρμα Επικοινωνίας