Just Ferry Trips

Καβάλα – «Ονειρούπολη» Δράμας | Αναχωρήσεις 22, 23, 29, 30/12 Ώρα αναχώρησης: 07:00

Διάρκεια

4 ή 5 ημέρες οδικώς

Κόστος

από 279€ /άτομο

1η ημέρα: Αθήνα – Καβάλα

Πρωινή αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεύμα, φτάνουμε στην όμορφη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας, την Καβάλα. Με το φωταγωγημένο κάστρο, το Υδραγωγείο και την παλιά πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο LUCY HOTEL 5* και δείπνο.

2η ημέρα: Μουσείο Καπνού – Αμφίπολη

Φίλιπποι – Αγία Λυδία
Πρωινό και επίσκεψη στο μοναδικό Μουσείο Καπνού Καβάλας, τα σπάνια εκθέματα του οποίου αφορούν την εμπορική επεξεργασία των Ανατολικών καπνών, ενώ αναδεικνύουν και την κοινωνική ιστορία της Αν. Μακεδονίας & Θράκης. Έπειτα, μέσω Εγνατίας Οδού κατευθυνόμαστε προς την Αμφίπολη, όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο με ευρήματα από τη γύρω περιοχή και από αυτό το σημείο θα αγναντέψουμε τον Τύμβο της Αμφίπολης στο λόφο (Καστά). Συνεχίζουμε για τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, με το αρχαίο θέατρο και την αγορά. Έπειτα, θα επισκεφθούμε το βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας, εκεί που ο Απόστολος Παύλος βάπτισε την πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

3η ημέρα: Θρακικά τέμπη Νέστου – Φράγμα Θησαυρού – Δράμα (Ονειρούπολη)

Πρωινό και αναχωρούμε για τα Θρακικά Τέμπη μέσω μιας μαγευτικής διαδρομής που “κυλά” δίπλα στο Νέστο! Περνάμε το Παρανέστι και από εκεί συνεχίζουμε για το φράγμα του Θησαυρού σε ένα τοπίο που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστο. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τη Δράμα, όπου θα θαυμάσουμε την μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της χώρας μας την «Ονειρούπολη», στο πάρκο της πόλης με τις μικρές λιμνούλες και την μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

4η ημέρα: Πομακοχώρια – Ξάνθη – Πόρτο Λάγος

Πρωινό και αναχώρηση για τα Πομακοχώρια με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τον ιδιαίτερο πολιτισμό των Πομάκων. Το πιο χαρακτηριστικό είναι ο Εχίνος, που αποτελεί πολιτισμικό σταυροδρόμι της Θράκης. Στη συνέχεια μετάβαση στην Ξάνθη, όπου θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη με τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια, τα νεοκλασικά κτίρια, τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά και το καταπληκτικό Λαογραφικό Μουσείο (αν είναι ανοιχτό). Τα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και τα μεζεδοπωλεία, συνθέτουν ένα ζωντανό σκηνικό του 19ου αιώνα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και κατά την επιστροφή για το ξενοδοχείο θα επισκεφθούμε το Πόρτο Λάγος και τη Λίμνη Βιστωνίδα. Δείπνο.

5η ημέρα: Καβάλα – Αθήνα

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη με τα επιβλητικά μνημεία του παρελθόντος και το σύγχρονο παλμό. Θα δούμε το Ρωμαϊκό υδραγωγείο, την παλιά πόλη Ιμαρέτ, το σπίτι του Μεχμέτ Αλή και τις Καμάρες. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

 

Συνοπτικό 4ημερης: Δεν περιλαμβάνεται η 4η μέρα.

 

Αναχωρήσεις Ημέρες 2κλινο 3ο άτομο 1κλινο
23, 30/12 4 295 €  255 € 390 €
22, 29/12 5 365 € 310 € 485 €

*Επιβάρυνση για δωμάτιο με θέα θάλασσα 10€/δωμάτιο/διανυκτέρευση.

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Lucy Hotel 5* στην Καβάλα
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Εορταστικό ρεβεγιόν στις 24, 31/12 με μουσική & απεριόριστη κατανάλωση ποτών
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου
  • Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
  • Ο ειδικός φόρος διαμονής

 

Στις αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής που ισχύει από 1/1/2018, βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016.
Ο φόρος διαμονής επιβάλλεται ανά διανυκτέρευση ανά δωμάτιο σε όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα και ανέρχεται σε:
€ 0,50 σε μονάδες ενός ή δύο αστέρων
€ 1,50 σε μονάδες τριών αστέρων
€ 3,00 σε μονάδες τεσσάρων αστέρων
€ 4,00 σε μονάδες πέντε αστέρων
Ο φόρος καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.
Σε περίπτωση αλλαγής απόδοσης του φόρου διαμονής οι τιμές θα αναπροσαρμοστούν αναλόγως.

Πληροφορίες & Κρατήσεις

Φόρμα Επικοινωνίας