Just Ferry Trips

Καβάλα | Αναχώρηση: 15/03

Διάρκεια

4 ημέρες οδικώς

Κόστος

από 248€ /άτομο

Καθαρά Δευτέρα σε Καβάλα, Δράμα και Καρναβάλι Ξάνθης… και αυτές τις απόκριες θα τις ζήσουμε με διασκέδαση στα κόκκινα!

Ιδιαιτερότητες του ξανθιώτικου καρναβαλιού!!!!!!!
Την τελευταία Κυριακή των Αποκριών αναβιώνει το παλιό έθιμο το ‘Το κάψιμο του Τζάρου”.
Ο “Τζάρος” ή η “Τζάρους” ήταν ένα κατασκευασμένο ανθρώπινο ομοίωμα, το οποίο έφτιαχναν οι κάτοικοι της Ανατολικής Θράκης και το τοποθετούσαν πάνω σε ένα σωρό από πουρνάρια. Σύμφωνα με την παράδοση την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς έκαιγαν τον ΄΄Τζάρο΄΄ στο κέντρο μιας αλάνας, ή στην πλατεία για να μην έχουν το καλοκαίρι ψύλλους.
Το έθιμο αυτό λέγεται ότι το έφεραν οι πρόσφυγες από το Σαμακώβ της Ανατολικής Θράκης και αναβιώνει κάθε χρόνο από τους κατοίκους του ομώνυμου συνοικισμού, ο οποίος βρίσκεται κοντά στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου της Ξάνθης.
Η ονομασία “Τζάρος” λέγεται ότι προήλθε από τον ιδιόρρυθμο ήχο, που δημιουργούσε η καύση του θάμνου “τζ,τζ,τζ..”.
Μετά το κάψιμο του Τζάρου, ακολουθεί ένα φαντασμαγορικό θέαμα με πυροτεχνήματα που κατακλύζουν τον ουρανό και ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι.

1η ημέρα: Αθήνα – Καβάλα

Αναχώρηση 08:3 0 από Αθήνα, μικρές στάσεις σε καφέ στην περιοχή της Λαμίας και της Κατερίνης για προαιρετικό γεύμα και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας Οδού, για να τακτοποιηθούμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Καβάλα. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης – Σπήλαιο Αλιστράτης – Δράμα

Πρωινό και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του κατάφυτου όρους Παγγαίου, σε μια θαυμάσια τοποθεσία, σε υψόμετρο 753 μ.. Είναι ένας από τους δύο ιερούς χώρους της Ανατολικής Μακεδονίας, που συνεχίζει και σήμερα να αποτελεί πόλο έλξης πλήθους πιστών, που έρχονται να προσκυνήσουν την “αχειροποίητο εικόνα της Θεοτόκου” και να ηρεμήσουν μέσα στο γαλήνιο περιβάλλον της. Λίγο αργότερα θα επισκεφθούμε το πολύ σπουδαίο Σπήλαιο της Αλιστράτης. Το μεσημέρι καταλήγουμε στην πόλη της Δράμας, όπου θα έχουμε χρόνο για περιπάτους γνωριμίας στην πόλη αλλά και στο χώρο του Δημοτικού κήπου και την Πλατεία Ελευθερίας. Γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στην Καβάλα. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Λίμνη Βιστωνίδα – Πόρτο Λάγος – Ξανθιώτικο Καρναβάλι

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε τη Λίμνη Βιστωνίδα και το Πόρτο Λάγος, πριν καταλήξουμε στην πόλη της Ξάνθης, για να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού και τη μεγάλη παρέλαση με άρματα και μεταμφιεσμένους που διοργανώνει ο Δήμος της πόλης. Eπιστροφή στην Καβάλα, μετά το τέλος της μεγάλης παρέλασης, εορταστικό δείπνο και διασκέδαση στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Καβάλα – Λεπτοκαρυά – Αθήνα

Πρωινό και πορεία επιστροφής για Αθήνα, με μικρή παράκαμψη με ενδιάμεσο σταθμό την περιοχή της Λεπτοκαρυάς, για να γιορτάσουμε τα κούλουμα με πλούσιο σαρακοστιανό. Ακολούθως μέσω Λάρισας – Λαμίας με μικρή στάση σε καφέ της Εθνικής οδού, φθάνουμε το βράδυ στην Αθήνα.

 

Σημειώσεις:

  • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές
Ημερομηνίες Ημέρες Ξενοδοχείο 3* 2κλινο 1κλινο Παιδί
15/03 4 Esperia 248€ 230€

 

Σημειώσεις:
Όλες οι ανωτέρω τιμές είναι κατ’ άτομο
Η παιδική τιμή ισχύει για παιδιά έως 12 ετών σε δωμάτιο με τους γονείς τους.

Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με σύγχρονο πούλμαν
  • Διαμονή (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Εsperia 3* στην Καβάλα
  • Τρία πρωινά σε μπουφέ και τρία δείπνα (Εορταστικό το δείπνο της Κυριακής με μουσική και απεριόριστη κατανάλωση σε κρασί, αναψυκτικά).
  • Σαρακοστιανό γεύμα την Καθαρά Δευτέρα
  • Αρχηγός – συνοδός
  • Φ.Π.Α.
  • Φόρος διαμονής

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά

Πληροφορίες & Κρατήσεις

Φόρμα Επικοινωνίας