Μήλος

Η Μήλος είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς των Κυκλάδων.
Aν ψάχνεις ήρεμες διακοπές και μαγευτικές παραλίες, βρες τώρα τα διαθέσιμα δρομολόγια από Πειραιά για Μήλο και κλείσε online τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια.
Θα ξεκινήσουμε να σου μιλάμε για το Σαρακήνικο. Από εκεί ξεκίνα κι εσύ, αν θες να καταλάβεις πως θα εξελιχθεί το ταξίδι σου. Μία παραλία με τεράστια, λευκά, ηφαιστειογενή πετρώματα. Ένα τοπίο που θυμίζει τη σελήνη και αναμφισβήτητα θα σε εντυπωσιάσει.

Σίγουρα θα σταματήσεις στο Κλήμα, τα Μανδράκια και το Φυροπόταμο για να θαυμάσεις τα πασίγνωστα Σύρματα και να κάνεις τις βουτιές σου. Αναφερόμαστε σε αυτά τα μικρά λευκά σπιτάκια με τις χρωματιστές πόρτες που θα έχεις δει σε πολλές φωτογραφίες.
Κάποιες παραλίες μπορείς να τις προσεγγίσεις μονάχα με καραβάκι και σίγουρα αξίζει τον κόπο! Το Κλέφτικο είναι μία από αυτές. Ένας φυσικός παράδεισος με πεντακάθαρα νερά και πανέμορφες σπηλιές.
Στο νότιο κομμάτι του νησιού θα περιπλανηθείς στο Τσιγκράδο και τη Φυρίπλακα.
Στο Τσιγκράδο εσύ διαλέγεις! Θα κατέβεις στη παραλία με τον περιπετειώδη τρόπο την καταρρίχηση με σχοινί ή με καγιάκ από τη διπλανή παραλία; Εκεί θα συναντήσεις σμαραγδένια νερά και την κάτασπρη άμμο που θα σε αποζημιώσουν.

 

Στη Φυρίπλακα θα συναντήσεις μία ρηχή και αμμώδη παραλία με πεντακάθαρα νερά και χρωματιστούς βράχους που θα ευχαριστηθείς τις βουτιές σου.
Μη ξεχάσεις τις παραλίες της Αγίας Κυριακής και το Παλιοχώρι που ίσως να μην είναι τόσο ακουστές, αλλά είναι το ίδιο πανέμορφες.
Επόμενη στάση η Πλάκα, η πρωτεύουσα της Μήλου με γραφικά σοκάκια και ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.
Μετά την επιστροφή από τις παραλίες το φαγητό στα μικρά μαγαζάκια της Μήλου θα σε αποζημιώσει!
Και όσο για τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια, άστο πάνω μας! Βρες τα διαθέσιμα δρομολόγια από Πειραιά για Μήλο μέσα στο justferry.gr και κάνε την κράτησή σου online.

Extra tip: Aν πετύχεις πανηγύρι στο νησί, μην παραλείψεις να πας!

Milos-5

Χρήσιμα τηλέφωνα στη Μήλο:

Κέντρο Υγείας Μήλου: 2287360000
Λιμεναρχείο Μήλου: 2287023360
Αστυνομία Μήλου: 2287021204
Γραφείο Πληροφοριών Μήλου: 2287022445
Δήμος Μήλου: 2287360100