Just Ferry Trips

Ντουμπρόβνικ – Κροατία | Αναχωρήσεις: 25/02, 25/03

Διάρκεια

6 ημέρες οδικώς

Κόστος

από 385€ /άτομο

Το οχυρωμένο μαργαριτάρι της Αδριατικής – η πόλη για όλες τις εποχές.

Με την ονομασία «Μαργαριτάρι της Αδριατικής», η όμορφη πόλη του Ντουμπρόβνικ προσφέρει πληθώρα τουριστικών αξιοθέατων για να εξερευνήσουν οι επισκέπτες. Το Ντουμπρόβνικ ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα και κυβερνήθηκε κατά τη διάρκεια των αιώνων από τους Ενετούς και τους Ούγγρους, καθένας από τους οποίους άφησε το στίγμα τους. Η πόλη γνώρισε τη μεγαλύτερη ανάπτυξή της τον 15ο και 16ο αιώνα, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και τον χαρακτηρισμό της ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Δημοφιλή για τη θεαματική παραθαλάσσια τοποθεσία της στην ακτή της Δαλματίας, σε συνδυασμό με την υποβλητική και ιστορική συνοικία της Παλιάς Πόλης, το Ντουμπρόβνικ φιλοξενεί την καλλιτεχνική και πνευματική ελίτ της Κροατίας και προσφέρει πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες και φεστιβάλ.

 

1η ημέρα: Αθήνα – Τίρανα

Αναχώρηση 06:30 για Τίρανα. Η διαδρομή μας μέσω Ιονίας Οδού και Ιωαννίνων , με ενδιάμεσες στάσεις, μας οδηγεί στο συνοριακό σταθμό της Κακαβίας. Μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις και τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, συνεχίζουμε για να καταλήξουμε το βράδυ στην περιοχή των Τιράνων για δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Τίρανα (Σύντομη  Περιήγηση) – Μπούτβα – Ντουμπρόβνικ

Πρωινό, σύντομη επίσκεψη – περιήγηση στην Αλβανική πρωτεύουσα και αναχώρηση για μια από τις ομορφότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, το Ντουμπρόβνικ. Διασχίζουμε τη βόρειο Αλβανία, για να φθάσουμε σε μια από τις παλαιότερες πόλεις της Αδριατικής στο Μαυροβούνιο, τη γραφική Μπούτβα , μια πόλη με έντονο το Ελληνικό, Ρωμαϊκό και Βενετσιάνικο στοιχείο. Παραμονή, επίσκεψη και συνεχίζουμε για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Ντουμπρόβνικ, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ντουμπρόβνικ (Περιήγηση Πόλης) 

Πρωινό και γνωριμία με τη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου. Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι καν ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Περιήγηση στην παλαιά πόλη με τα πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα -πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση, η Placa, μια πλακόστρωτη πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανό μοναστήρι στη δυτική πλευρά και το παλαιότερο φαρμακείο, που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391, τον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βοσνία-Ερζεγοβίνη –  Εκδρομή στο γραφικό Μοστάρ – Ντουμπρόβνικ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για πολύ όμορφη εκδρομή στο γραφικό Μοστάρ, την πέμπτη σε μέγεθος πόλη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στις όχθες του ποταμού Νερέτβα. Το όνομα της πόλης οφείλεται στο κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, τη γέφυρα Στάρι Μοστ (Παλαιά Γέφυρα), που είχε χτιστεί επί οθωμανικής κυριαρχίας, καταστράφηκε στον πόλεμο της Βοσνίας από τους Κροάτες και ξαναχτίστηκε με βάση το αρχικό σχέδιο το 2004. Από το 2005 η γέφυρα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Παραμονή, επίσκεψη, γεύμα προαιρετικά και επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Ντουμπρόβνικ. Δείπνο, διαν/ση.

5η ημέρα: Αλβανία – Καστροπολιτεία του Κότορ

Πρωινό και αναχώρηση για Αλβανία, με ενδιάμεση στάση, αλλά και επίσκεψη στην καστροπολιτεία του Κότορ ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, μια πολύ παλιά πόλη καλά διατηρημένη, προστατευόμενη από την Unesco, με έντονη Βυζαντινή και βενετσιάνικη επιρροή, σε έναν από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου, του νοτιότερου και ίσως ομορφότερου φιορδ της Αδριατικής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στα Τίρανα , δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Επιστροφή στην Αθήνα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Αθήνα, μέσω του συνοριακού σταθμού της ΚΑΚΑΒΙΑΣ, με ενδιάμεσες στάσεις στη διαδρομή, φθάνουμε το βράδυ.

Αναχώρηση Τιμή κατ’ άτομο σε Δίκλινο Γεύμα Τιμή Μονόκλινου Τιμή Παιδιού
25/02/2023 385€ Ημιδιατροφή 510€ 345€
25/03/2023 385€ Ημιδιατροφή 510€ 345€

Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με σύγχρονα πούλμαν.
  • Διαμονή, ( 5) διαν/σεις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*sup – 4*.
  • Ημιδιατροφή (5 πρωινά, 5 δείπνα )
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Φόρους ξενοδοχείων & Check point.

 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ.
  • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα η δείπνα.
  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του και ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο η προαιρετικό.

 

Πληροφορίες & Κρατήσεις

Φόρμα Επικοινωνίας