Just Ferry Trips

Ορεινή Αρκαδία – Αρχαία Ολυμπία | Αναχωρήσεις : 24/02

Διάρκεια

2 ημέρες οδικώς

Κόστος

από 98€ /άτομο

Η Ορεινή Αρκαδία, με τα καλοδιατηρημένα χωριά, τη μοναδική αρχιτεκτονική, τους ατμοσφαιρικούς ξενώνες και τα εντυπωσιακά Μοναστήρια… θα σας εκπλήξει σε αυτό το ταξίδι…

Τα χωριά της ορεινής Αρκαδίας συνδυάζουν την γραφική αρχιτεκτονική, με τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία και τον καθαρό αέρα του βουνού, που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πολύ ανάγκη.
Από την άλλη, η Αρχαία Ολυμπία καλύπτει το πολιτιστικό κομμάτι του ταξιδιού μας και με το παραπάνω. Περπατώντας στον αρχαιολογικό χώρο, ο επισκέπτης μπορεί να νιώσει την μαγεία και την ενέργεια που ένιωθαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, όταν συγκεντρώνονταν εδώ, αφήνοντας πολέμους και μίση, για να αγωνισθούν για αξίες τιμής και μεγαλοσύνης.

1η ημέρα: Αθήνα – Αρχαία Ολυμπία

Αναχώρηση 07:30 από Αθήνα, Αρτεμίσιο ημίωρη στάση και συνεχίζουμε για Βυτίνα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.033 μέτρων, στο όρος Μαίναλο, σε μια κατάφυτη περιοχή όπου δεσπόζουν πεύκα, έλατα και καστανιές. Αποτελεί ένα από τα αξιολογότερα ορεινά θέρετρα της Πελοποννήσου, παραμονή, επίσκεψη. Αμέσως μετά μια πολύ όμορφη καταπράσινη διαδρομή, που περνά από τα Λαγκάδια μας οδηγεί στην Αρχαία Ολυμπία.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος, για γεύμα προαιρετικά και ελεύθερη επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο, για να δούμε τα κτίσματα που οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν ως τόπους λατρείας, άθλησης, συνεδρίων κ.α.

Μπορούμε επίσης να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και να δούμε από κοντά αρχαία εκθέματα με πιο σημαντικά, τον Ερμή του Πραξιτέλους, ένα από τα πιο ονομαστά αρχαία αγάλματα, την Νίκη του Παιωνίου, ένα από τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής πλαστικής και τον γλυπτό διάκοσμο του Ναού του Διός, ένα από τα ωραιότερα σύνολα που σώζονται από την αρχαία ελληνική τέχνη. Δείπνο το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Επικούριος Απόλλων – Καρύταινα – Τρίπολη – Αθήνα

Μετά το πρωινό θα φθάσουμε στις Βάσσες της αρχαίας Φιγαλίας, όπου σε υψόμετρο 1130 μέτρων στέκει αγέρωχος και αειθαλής ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα. Εμπνευστής και κατασκευαστής του ναού θεωρείται ο Ικτίνος, μέγας αρχιτέκτονας της αρχαιότητας, που μαζί με τον Καλλικράτη σχεδίασε τον Παρθενώνα. Το στολίδι αυτό της αρχιτεκτονικής θα γνωρίσουμε σήμερα, που ήταν και το πρώτο από τα θαυμαστά μνημεία της Ελλάδας, το οποίο αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, το 1986. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε τον παραδοσιακό οικισμό της Καρύταινας, που ξεχωρίζει για τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα με τα παραδοσιακά σπίτια, το κάστρο και τις βυζαντινού ρυθμού εκκλησίες. Λίγο αργότερα θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Αρκαδίας, την Τρίπολη, ενώ με την τελευταία μας στάση στο Σπαθοβούνι, φθάνουμε το βράδυ στην Αθήνα.

 

Σημειώσεις:

  • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές
Ημερομηνίες Ημέρες Ξενοδοχείο 4* 2κλινο 1κλινο Παιδί
24/02 2 Olympia Palace 98€ 123€ 90€

 

Σημειώσεις:
Όλες οι ανωτέρω τιμές είναι κατ’ άτομο
Η παιδική τιμή ισχύει για παιδιά έως 12 ετών σε δωμάτιο με τους γονείς τους.

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Olympia Palace 4* στην Αρχαία Ολυμπία
  • Ημιδιατροφή, 1 πρωινό & 1 δείπνο
  • Αρχηγός συνοδός
  • Φ.Π.Α.
  • Φόρος διαμονής

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά

Πληροφορίες & Κρατήσεις

Φόρμα Επικοινωνίας