Πάρος

Η Πάρος για πολλούς είναι το νησί της πρώτης νιότης και για άλλους παντοτινός προορισμός! Η αλήθεια είναι πως έχει επιλογές για όλους. Για όσους αναζητούν την έντονη νυχτερινή ζωή και το κοσμοπολίτικο χαρακτήρα των Κυκλάδων και για όσους ψάχνουν μαγικές παραλίες, γραφικά σοκάκια, καλό φαγητό και ηρεμία.
Δρομολόγια από Πειραιά για Πάρο θα βρεις εύκολα στο justferry.gr! Πριν όμως αποφασίσεις, εδώ θα ανακαλύψεις λίγες πληροφορίες για το νησί.
Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς και για τις πασχαλινές διακοπές.

Οι δύο βασικοί οικισμοί του νησιού είναι η Παροικιά που αποτελεί και την πρωτεύουσα και η Νάουσα που θα τη χαρακτηρίζαμε σαν το κέντρο της νυχτερινής ζωής με πολλές επιλογές για φαγητό, καφέ και ποτό.

 Όσο για τις παραλίες της Πάρου, ό,τι κι αν ψάχνεις θα το βρεις!

  • Η Χρυσή Ακτή είναι ιδανική για τους λάτρεις του windsurf και για όσους αγαπούν το μαγικό ηλιοβασίλεμα που όσο ο ήλιος βουτάει στο νερό τόσο τα χρώματα της θάλασσας γίνονται ένα ανακάτεμα χρυσού και πορτοκαλί.
  • Κρυστάλλινα νερά στη μικρή και κοσμοπολίτικη Santa Μaria που όλοι ψάχνουν μία θέση. Ιδανική για όσους αγαπούν τη δυνατή μουσική, τα πάρτι και τα θαλάσσια σπορ.
  • Στις Κολυμπήθρες για να δεις τους απίθανους σχηματισμούς των βράχων που χωρίζουν τη διασημότερη παραλία του νησιού σε μικρές διαδοχικές αμμουδιές. Μία από τις οργανωμένες παραλίες του νησιού.
  • Στη Λάγγερη για όσους ψάχνουν τρικουάζ νερά , χρυσαφένια αμμουδιά και θέλουν να ξεφύγουν από τις οργανωμένες παραλίες (ιδιαίτερα αγαπητή για τους γυμνιστές).
  • Στη Πούντα για windsurfing και kitesurfing.
  • Στο Μοναστήρι για όσους ψάχνουν μία οργανωμένη παραλία με ρηχά και καθαρά νερά. Ιδανική και για μικρά παιδιά!

Αν επιλέξεις την Πάρο για τις διακοπές σου, δε γίνεται να μην κάνεις μία βόλτα στη μικρή και πανέμορφη Αντίπαρο. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι της Πούντας και της Παροικιάς.
Τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια για Πάρο σε περιμένουν! Η Just Ferry είναι εδώ για να βρεις τα διαθέσιμα δρομολόγια και τις καλύτερες τιμές σε λίγα κλικ.

Χρήσιμα τηλέφωνα στην Πάρο:

Λιμεναρχείο Πάρου: 2284021240
Κέντρο Υγείας Πάρου: 2284360000
ΚΕΠ Πάρου (Παροικιά): 2284024912
ΚΕΠ Πάρου (Νάουσα): 2284051691
ΚΤΕΛ Πάρου: 2284021133