Πόρος

Ο Πόρος είναι το διαμάντι του Αργοσαρωνικού.
Τόσο κοντά στην Αθήνα και τόσο μακριά από υποχρεώσεις και φασαρία. Η αρχοντική ομορφιά του νησιού σε συνδυασμό με το απέραντο μπλε της θάλασσας σε κερδίζουν από το πρώτο λεπτό στο λιμάνι.
Το νησί αποτελείται στην ουσία από 2 μικρά νησάκια, τη Σφαιρία και την Καλαυρία.
Βρες τα καθημερινά δρομολόγια από Πειραιά για Πόρο και κλείσε online τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια.

Τι θα κάνεις σε αυτό το μικρό και τόσο «πλούσιο» νησί;

  • Ξεκίνα με βόλτα στην αρχοντική παραλία από το Σταυρό μέχρι το νέο λιμάνι και ύστερα στα γραφικά σοκάκια της πόλης που είναι αμφιθεατρικά χτισμένη, φάε τα μεζεδάκια σου, χάζεψε τη θέα και χαλάρωσε!
  • Επισκέψου το Εκθεσιακό Κέντρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού!
  • Δες μία ταινία στο θερινό σινεμά Διάνα.
  • Μία στάση στο σήμα κατατεθέν του νησιού, το παλιό Ρολόι.
  • Αν είσαι λάτρης της φύσης εξερεύνησε το δάσος της Καλαυρίας στο Ασκέλι και επισκέψου το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής και το Λεμονοδάσος του Γαλατά
  • Επόμενη στάση, τα ερείπια του Αρχαίου Ναού του Ποσειδώνα του 6ου αιώνα π.Χ. και ο εγκαταλελειμμένος Ρωσικός Ναύσταθμος όπου επιβάλλεται να κάνεις και μία βουτιά.
  • Να πας στο Διαβολογέφυρο! Μία εντυπωσιακή χαράδρα, με πυκνή και πλούσια βλάστηση, ένα ποταμάκι στο βάθος που ξεκινά από το βουνό και δημιουργεί μικρές γαλάζιες λίμνες. Ένα καταπράσινο φαράγγι που αξίζει σίγουρα μία βόλτα!

Πού αλλού θα κάνεις τις βουτιές σου;
Μπορεί το νησί να είναι μικρό, αλλά οι επιλογές που έχει καλύπτουν όλα τα γούστα.
Κανάλι, Ασκέλι που είναι η κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού με beach bars, Μοναστήρι και Βαγιωνιά για όσους ψάχνουν την ησυχία τους, Νεώριο, Πέρλια, Πλάκα, Αλυκές και Λιμανάκι της Αγάπης που είναι και η πιο διάσημη με σμαραγδένια νερά.
Extra tip: Απέναντι από το λιμάνι θα δεις ένα μικρό νησάκι με ένα κάστρο, το Μπούρτζι, που μπορείς να πας και κολυμπώντας!

Χρήσιμα τηλέφωνα στον Πόρο:

Λιμεναρχείο Πόρου: 2298022274
Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης: 15303
Περιφερειακό Ιατρείο Πόρου: 2298022600
Κέντρο Υγείας Γαλατά: 2298320300
ΚΕΠ Πόρου: 2298029102
Αστυνομία Πόρου: 2298022256