Σέριφος

H Σέριφος στις καρδιές πολλών επισκεπτών της παίρνει ανεπίσημα τον τίτλο της βασίλισσας των Κυκλάδων. Η κυκλαδίτικη ομορφιά της σε συνδυασμό με τη πανοραμική μαγευτική της θέα και μία χαλαρωτική ατμόσφαιρα σε κερδίζουν από την πρώτη μέρα στο νησί.
Αν ακόμα δεν την έχεις επισκεφθεί, σου προτείνουμε να ψάξεις τώρα τα διαθέσιμα δρομολόγια από Πειραιά για Σέριφο και ύστερα να ετοιμάσεις βαλίτσες!
Κάθε γωνιά του νησιού κρύβει κάτι μαγικό.

Ας ξεκινήσουμε με τις παραλίες που επιβάλλεται να δεις ακόμα κι αν έχεις λίγες μέρες μπροστά σου:

  • Άγιος Σώστης: Η ανοργάνωτη αυτή παραλία χωρίζεται στα 2, η μία πλευρά έχει βότσαλο και η άλλη είναι αμμώδης. Και από τις δύο πλευρές τα γαλαζοπράσινα νερά θα σε κερδίσουν. Πριν διαλέξεις πλευρά, έλεγξε τη φορά του αέρα!
  • Βάγια: Μία από τις πιο γνωστές παραλίες της Σερίφου με πολύ λεπτό βότσαλο και κρυστάλλινα νερά. Στην παραλία θα βρεις λίγες ομπρέλες και μία καντίνα για τις απαραίτητες προμήθειες!
  • Ψιλή Άμμος: Όπως λέει και το όνομα της, εδώ θα συναντήσεις μια παραλία με λευκή, ψιλή άμμο και τρικουάζ νερά. Αν και ανοργάνωτη, οι ταβέρνες που θα βρεις είναι ιδανικές για νόστιμα μεζεδάκια με θέα θάλασσα.
  • Γάνεμα: Μία από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού. Είναι ιδανική αν θες μετά τις βουτιές σου, να απολαύσεις ένα μικρό υπνάκο κάτω από τη φυσική σκιά που σου προσφέρουν τα αρμυρίκια.  
  • Καλό Αμπέλι: Αν και έχει λίγο περπάτημα μέχρι να φτάσεις, ο μικρός αυτός απάνεμος κόλπος θα σε κερδίσει.
  • Λια: Εδώ θα συναντήσεις την άγρια ομορφιά του νησιού. Βρίσκεται στα αριστερά του Αγίου Σώστη. Είναι η κατεξοχήν παραλία για γυμνιστές στο νησί με βότσαλο, πεντακάθαρα νερά και μια μαγευτική ηρεμία.

Μετά τις παραλίες συνεχίζουμε με περιπλάνηση στη Χώρα του νησιού. Ξεκινάμε από χαμηλά από το Κεραμείο και φτάνουμε στην πιο γραφική ίσως πλατεία των Κυκλάδων στην Πάνω Πιάτσα.
Αν στις διακοπές σου ψάχνεις να δεις και κάτι διαφορετικό:

  • Εξερεύνησε τα μεταλλεία στη Σέριφο στο Μέγα Λιβάδι.
  • Ανέβα το μονοπάτι του Πετριά για να δεις την ομορφότερη θέα.
  • Κι αν βρεθείς στο νησί Δεκαπενταύγουστο πήγαινε στο Πανηγύρι της Παναγίας Σκοπιανής.

Χρήσιμα τηλέφωνα στη Σέριφο:

Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου: 2281051202
Φαρμακείο: 2281051700
Αστυνομικό Τμήμα: 2281051300
Λεωφορεία Σερίφου: 2281051034