Just Ferry Trips

Θράκη | Αναχώρηση: 15/03

Διάρκεια

4 ημέρες οδικώς

Κόστος

από 248€ /άτομο

Θράκη… Πομακοχώρια… και… Ξανθιώτικο Καρναβάλι.
Αυτές τις απόκριες λικνιστείτε στους καρναβαλίστικους ρυθμούς στον μεγαλύτερο πόλο έλξης της Βόρειας Ελλάδας!

Ιδιαιτερότητες του ξανθιώτικου καρναβαλιού!!!!!!!
Την τελευταία Κυριακή των Αποκριών αναβιώνει το παλιό έθιμο το ‘Το κάψιμο του Τζάρου”.
Ο “Τζάρος” ή η “Τζάρους” ήταν ένα κατασκευασμένο ανθρώπινο ομοίωμα, το οποίο έφτιαχναν οι κάτοικοι της Ανατολικής Θράκης και το τοποθετούσαν πάνω σε ένα σωρό από πουρνάρια. Σύμφωνα με την παράδοση την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς έκαιγαν τον ΄΄Τζάρο΄΄ στο κέντρο μιας αλάνας, ή στην πλατεία για να μην έχουν το καλοκαίρι ψύλλους.
Το έθιμο αυτό λέγεται ότι το έφεραν οι πρόσφυγες από το Σαμακώβ της Ανατολικής Θράκης και αναβιώνει κάθε χρόνο από τους κατοίκους του ομώνυμου συνοικισμού, ο οποίος βρίσκεται κοντά στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου της Ξάνθης.
Η ονομασία “Τζάρος” λέγεται ότι προήλθε από τον ιδιόρρυθμο ήχο, που δημιουργούσε η καύση του θάμνου “τζ,τζ,τζ..”.
Μετά το κάψιμο του Τζάρου, ακολουθεί ένα φαντασμαγορικό θέαμα με πυροτεχνήματα που κατακλύζουν τον ουρανό και ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι.

1η ημέρα: Αθήνα – Κομοτηνή

Αναχώρηση 07:15 από Αθήνα, πορεία με τελικό προορισμό την πόλη της Κομοτηνής, με μικρές στάσεις στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, της Λάρισας και της Μουσθένης, ενώ μια ευχάριστη παράκαμψη από τη λίμνη Βιστωνίδα και τη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος, με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, δίνει ξεχωριστό χρώμα και κλείνει ευχάριστα τη διαδρομή μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πλατεία της Αγίας ειρήνης, σημείο αναφοράς της πόλης και στην πλακόστρωτη Ερμού με τα παραδοσιακά “Τεκενετζίδικα”. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σουφλί – Διδυμότειχο – Αλεξανδρούπολη

Πρωινό και επίσκεψη στο Σουφλί με την πλούσια πολιτιστική παράδοση. Επόμενος σταθμός το Διδυμότειχο, χτισμένο στη συμβολή Έβρου και Ερυθροπόταμου, δύο μόνο χιλιόμετρα από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα.. Κλείνουμε την περιήγηση μας, με επίσκεψη στην πρωτεύουσα του νομού την Αλεξανδρούπολη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Κομοτηνή, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σμίνθη – Εχίνος – Ξανθιώτικο Καρναβάλι

Πρωινό και μια όμορφη εκδρομή ξεκινά. Θα επισκεφθούμε δύο χαρακτηριστικά χωριά των Πομάκων της Θράκης, τη Σμίνθη και τον Εχίνο. Ακολουθεί επίσκεψη στην πόλη της Ξάνθης. Χρόνος ελεύθερος να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού με άρματα και μεταμφιεσμένους που διοργανώνει ο Δήμος της πόλης. Το απόγευμα επιστροφή στην Κομοτηνή, εορταστικό δείπνο στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κομοτηνή – Καβάλα – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα, με ενδιάμεση στάση στην πόλη της Καβάλας. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για να φθάσουμε στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς, όπου θα έχουμε πλούσιο Σαρακοστιανό γεύμα. Ακολούθως μέσω Λάρισας – Λαμίας με μικρή στάση σε καφέ της Εθνικής Οδού, φθάνουμε το βράδυ στην Αθήνα.

 

Σημειώσεις:

  • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές
Ημερομηνίες Ημέρες Ξενοδοχείο 3* 2κλινο 1κλινο Παιδί
15/03 4 Anatolia 248€ 230€

 

Σημειώσεις:
Όλες οι ανωτέρω τιμές είναι κατ’ άτομο
Η παιδική τιμή ισχύει για παιδιά έως 12 ετών σε δωμάτιο με τους γονείς τους.

Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με σύγχρονο πούλμαν
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Anatolia 3* στην Κομοτηνή
  • 3 πρωινά & 3 δείπνα (το ένα εορταστικό με ζωντανή μουσική)
  • Σαρακοστιανό γεύμα σε μπουφέ την Καθαρά Δευτέρα
  • Αρχηγός – συνοδός
  • Φόρος διαμονής
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά

Πληροφορίες & Κρατήσεις

Φόρμα Επικοινωνίας