Ίος

Σε αυτό το νησί θα συναντήσεις 2 πρόσωπα. Από τη μία η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, η κυκλαδίτικη απλότητα και οι χρυσαφένιες παραλίες και από την άλλη η έντονη νυχτερινή ζωή.
Το νησί είναι ένας ιδανικός προορισμός για διακοπές με την παρέα σου.
Βρες τα διαθέσιμα δρομολόγια από Πειραιά για Ίο και από Ραφήνα για Ίο με λίγα κλικ στο justferry.gr και κλείσε online τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια.
Σου προτείνουμε να κάνεις τη βόλτα σου στη χώρα το απόγευμα που δεν έχει τόσο κόσμο. Να απολαύσεις τα κυκλαδίτικα σοκάκια της και τη μοναδική θέα στο Αιγαίο. Όσο βραδιάζει σίγουρα οι επιλογές για νυχτερινή διασκέδαση είναι όλες εδώ! Όλοι ξεκινούν με bar hopping μέχρι να επιλέξουν εκείνο που τους ταιριάζει περισσότερο!

Οι παραλίες του νησιού δε θα σε αφήσουν παραπονεμένο :

  • Μυλοπότας: Μία μεγάλη και οργανωμένη παραλία με καταγάλανα νερά και ιδανική για όσους έχουν αδυναμία στα θαλάσσια σποτ. Σίγουρα η διασημότερη!
  • Μαγγανάρι : Πιο απομονωμένη και ήρεμη παραλία για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πολυκοσμία και να απολαύσουν τα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου.
  • Λιμάνι (Γιαλός) : Αν και βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι, μη διστάσεις να την επισκεφθείς. Εδώ θα βρεις μία αμμουδερή παραλία που ουσιαστικά κρύβεται από τον αέρα του νησιού καθώς έχει τριγύρω βράχους. 
  • Κουμπάρα : Οργανωμένη παραλία με καθαρά νερά και ψιλό βότσαλο.
  • Τρεις Εκκλησιές : Απομονωμένη παραλία που έχει λίγο περπάτημα, αλλά και φοβερά νερά!

Τι άλλο μπορείς να δεις στο νησί και σίγουρα δεν θα στο προτείνουν όσοι το επιλέγουν μονάχα για τους ξέφρενους ρυθμούς της; 

  • Το Θέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» που έχει και απίστευτη θέα.
  • Τον τάφο του Ομήρου.
  • Υπάρχει ένας αστικός μύθος που λέει πως στο νησί υπάρχουν 365 εκκλησίες, μία για κάθε μέρα του έτους οπότε σίγουρα δε μπορείς να φύγεις χωρίς να επισκεφθείς μερικές από αυτές!

Χρήσιμα τηλέφωνα στην Ίο:

Λιμεναρχείο Ίου: 2286091264
Κέντρο Υγείας Ίου: 2286091227 / 2286360000
ΚΤΕΛ Ίου: 2286092015
Φαρμακείο Ίου: 2286091562
Δήμος Ίου: 2286360400
Αστυνομία Ίου: 2286091222