Just Ferry Trips

Η Λισαβόνα με τη ματιά ενός Πορτογάλου | Αναχωρήσεις: 04 & 11/04

Διάρκεια

5 ή 6 ημέρες αεροπορικώς

Κόστος

από 679€ /άτομο

Σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών λόγω της γεωγραφικής της θέσης στο δυτικότερο σημείο της Ευρώπης και κτισμένη πάνω σε επτά λόφους, η Λισαβόνα σας υποδέχεται στη γενέτειρα του fado!

Η πρωτεύουσα. Η πόλη του πολυταξιδεμένου Οδυσσέα (Ulisses-Olisipo-Lisboa). Η ιστορία της ξεκινά από τους αρχαίους Έλληνες και τους Φοίνικες, ενώ αποτέλεσε μεγάλο πολιτικό και οικονομικό κέντρο για όλη την Ιβηρική χερσόνησο της ρωμαϊκής επαρχίας της Λουζιτανίας. Παρά τις επιδρομές βαρβαρικών λαών από τον βορρά που κυριάρχησαν στην πόλη, όπως εξάλλου σε όλη την Πορτογαλία για πολλούς αιώνες και παρά την αραβική κατοχή, η Λισσαβώνα κράτησε τον λατινικό ένδοξο χαρακτήρα της.

1η ημέρα: Αθήνα – Λισαβόνα Πανοραμική ξενάγηση
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για τη Λισαβόνα, μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης.
Άφιξη και ξεκινάμε με μια πανοραμική ξενάγηση στην πορτογαλική πρωτεύουσα από το Parque Eduardo VII (το μεγαλύτερο πάρκο του κέντρου της πόλης): από το επάνω μέρος του έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε, κυριολεκτικά, τη Λισαβόνα «στα πόδια μας».

Θα συνεχίσουμε την επίσκεψή μας περνώντας από την Πλατεία Marques de Pombal, ένα από τα πιο διάσημα μνημεία της πόλης, αφιερωμένη στον Πορτογάλο πρωθυπουργό που ανέλαβε την ανοικοδόμηση της πόλης μετά τον σεισμό του 1755.

Διασχίζοντας την Avenida da Liberdade (Λεωφόρος της Ελευθέριας), γνωστή και ως Ηλύσια Πεδία της πορτογαλικής πρωτεύουσας (η πιο σικ και ακριβή της πόλης), θα κατευθυνθούμε προς τους πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής Μπάιξα (το εμπορικό κέντρο της Λισαβόνας), όπου θα δούμε την πλατεία Rossio.

Συνεχίζοντας την πορεία μας θα περάσουμε από το νεογοτθικό ασανσέρ Santa Justa, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία Εμπορίου, εκεί που ο ποταμός Τάγος αγκαλιάζει την Λισαβόνα. Η Praça do Comércio είναι η μεγαλύτερη πλατεία της Λισαβόνας και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, το κέντρο ουσιαστικά της Πορτογαλίας, καθώς εδώ βρίσκονται μερικά από τους σημαντικότερους οργανισμούς της κεντρικής πορτογαλικής κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησής μας, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μερικά από τα ιστορικά κτίρια και μνημεία της πόλης των επτά λόφων, όπως το Parlamento (κοινοβούλιο), τη βασιλική της Estrela, τη γέφυρα 25 de Abril. Στο τέλος της επίσκεψής μας θα καταλήξουμε στην ιστορική περιοχή του Μπελέμ, όπου πολλοί θαλασσοπόροι εξερευνητές ξεκίνησαν τα ταξίδια τους. Θα επισκεφθούμε τρία από τα σπουδαιότερα μνημεία της, τον πύργο του Μπελέμ, το μοναστήρι των Ιερονυμητών (Mosteiro dos Jerónimos) και το Μνημείο των Ανακαλύψεων (Padrão dos Descobrimentos). Τα δύο πρώτα έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Ο Πύργος του Μπελέμ χτίστηκε το 1515 ως φρούριο στην είσοδο του λιμανιού της πόλης και παρουσιάζει στην αρχιτεκτονική του αρκετά Μαροκινά στοιχεία. Ο ναός των Ιερονυμητών είναι το εντυπωσιακότερο σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου της περιόδου των θαλάσσιων ανακαλύψεων. Εδώ, πέρασε το τελευταίο του βράδυ ο Βάσκο ντε Γκάμα, προσευχόμενος για ούριο άνεμο, πριν ξεκινήσει το ταξίδι του προς τις Ινδίες. Επίσης σήμερα θα επισκεφθούμε και το μουσείο με τις αυτοκρατορικές άμαξες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

** Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Δημοτικού Συμβουλίου της Λισαβόνας, τα τουριστικά λεωφορεία έχουν ειδικούς χώρους στάθμευσης. Επομένως το μεγαλύτερο μέρος της επίσκεψης είναι πανοραμικό.

2η ημέρα: Λισαβόνα – Εστορίλ – Κάμπο ντα Ρόκα – Σίντρα – Λισαβόνα
Πρωινή αναχώρηση για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη της περιοχής της Λισαβόνας. Πρώτος μας σταθμός η πανέμορφη Σίντρα. Πρόκειται για μία πανέμορφη κωμόπολη σε μικρή απόσταση από τη Λισαβόνα, πνιγμένο στο πράσινο. Στο παρελθόν, αποτελούσε τον καλοκαιρινό προορισμό των Βασιλιάδων, ενώ σήμερα είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Μπορείτε να θαυμάσετε πολλά ιστορικά κτίρια και παλάτια. Στο κέντρο της Σίντρα, που σηματοδοτεί το τοπίο με την αδιαμφισβήτητη σιλουέτα των δύο κωνικών καμινάδων που στεφανώνουν τη βασιλική κουζίνα, βρίσκεται το μοναδικό παλάτι που διήρκεσε ολόκληρη την ιστορία της Πορτογαλίας το Παλάτι Νάσιοναλ ντε Σίντρα (επίσκεψή).
Ανάμεσα στη Σίντρα και το Κασκάις βρίσκεται το α- κρωτήριο Κάμπο ντα Ρόκα (Cabo da Roca). Είναι το δυτικότερο σημείο της Πορτογαλίας και ευρωπαϊκής ηπείρου.

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας επισκεπτόμενοι δύο από τους πιο δημοφιλές προορισμούς διακοπών της ευρωπαϊκής ελίτ στο 19ο αιώνα, και καταφύγιο για πλούσιες οικογένειες κατά την διάρκειά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: τα κοσμικά παραθαλάσσια, το Κασκάις και το Εστορίλ (γνωστό επίσης και για το καζίνο του). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λισαβόνα.

Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε γνήσια τραγούδια φάδο (fado), τα πορτογαλικά τραγούδια της μοίρας. Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την απολαυστική αυτή μέρα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Περιπατητική ξενάγηση – Η Λισαβόνα αλλιώς: Ο Φερνάντο Πεσσόα στο επίκεντρό μας

Σήμερα θα δούμε μια διαφορετική Λισαβόνα. Με την εμπειρία του αρχηγού μας και χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα ανακαλύψουμε τα στενά της Λισαβόνας και θα κάνουμε βόλτα στις τυπικές γειτονιές των 7 λόφων χρησιμοποιώντας τον οδοντωτό και αν είναι δυνατόν το τραμ. Στο δρόμο της επιστροφής, θα μιλήσουμε για το Φερνάντο Πεσσόα και για τα μέρη που περπατούσε και πέρναγε την καθημερινότητα του.

4η ημέρα: Λισαβόνα – Έβορα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Έβορα. Κατευθυνόμαστε προς τις πεδιάδες του νότου, τον σιτοβολώνα της Πορτογαλίας. Σήμερα ο δρόμος μας μας πάει στην επαρχία του Αλεντέζου (Alentejo) και θα φτάσουμε στη μεσαιωνική Έβορα, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στην Έβορα. Μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της ξεδιπλώνονται πανέμορφα σπίτια με ολάνθιστες αυλές, πέτρινες καμάρες, στενά καλντερίμια, επιβλητικά παλάτια και εντυπωσιακά κάστρα που κάποτε δειπνούσαν ιππότες. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το κέντρο της πόλης έχει ανακηρυχθεί Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αφού η ξενάγηση στην Παλιά Πόλη με την ατμοσφαιρική της αύρα θα σας ενθουσιάσει!

Στο Παρεκκλήσι των Οστών, οι σκελετοί των μοναχών και των καλογριών συνθέτουν ένα… μακάβριο «μωσαϊκό». Ενώ θαυμασμό μας προκάλεσε ο ναός της Αρτέμιδας, ο καλύτερα διατηρημένος ρωμαϊκός ναός στην Ιβηρική χερσόνησο. Τα δύο μνημεία αυτά βρίσκονται αναμεσά τα πιο εμβληματικά μνημεία της πόλης. Όμως η Έβορα κρύβει άλλα μυστικά, όπως τον Δημόσιο Κήπο (Jardim Público), το Βασιλικό Παλάτι, την Εκκλησία του Σάο Φρανσίσκο, την Εκκλησία ντα Graça, ο καθεδρικός ναός και πλατεία Giraldo, τα οποία αξίζουν σίγουρα μια επίσκεψη και θα την πραγματοποιήσουμε. Η τοπική κουζίνα έχει μεσογειακό χρώμα και μια σχετικά πικάντικη νότα, επιβεβαιώνοντας έτσι την ιστορία που την ήθελε να εισάγει προϊόντα από τις αποικίες της στις Ινδίες, Αφρική και Βραζιλία. Επιστρέφοντας στη Λισαβόνα κάνουμε μία στάση στο περίφημο Πάρκο των Εθνών, που δημιουργήθηκε για την EXPO της Λισαβόνας το 1998. Γείτονας του ποτάμου Τάγου και με επέκταση 50.000 στρεμμάτων, το Parque das Nações είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της σύγχρονης πορτογαλικής αρχιτεκτονικής. Χρόνος για καφέ, χαλάρωση και φωτογραφίες. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πτήση επιστροφής.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

 

Σημείωση:

 • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.
Αναχωρήσεις Ημέρες/Νύχτες 2κλινο 1κλινο
04/04 5 / 3 679€ 1069€
11/04 6 / 5 779€ 1169€

 

Σημείωση:

Οι ανωτέρω τιμές είναι κατ’ άτομο σε δίκλινο

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Το ξενοδοχείο μας είναι το Sana Malhoa 4* ή το Editory Riverside 4* sup. ή παρόμοιο
 • Τοπικοί φόροι στο ξενοδοχείο
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • H ολοήμερη εκδρομή Σίντρα-Κασκάις-Εστορίλ & το ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα
 • Η ολοήμερη εκδρομή στην Έβορα
 • Έμπειρος αρχηγός εξειδικευμένος στην Λισαβόνα καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά: 290€
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

 

Πτήσεις με Aegean: 

Ημερομηνίες Διαδρομή Αριθμός Πτήσης Αναχώρηση Άφιξη
04/04 Αθήνα – Λισαβόνα A3 720 08:40 11:00
Λισαβόνα – Αθήνα A3 723 00:35 06:30
11/04 Αθήνα – Λισαβόνα A3 720 08:30 11:00
Λισαβόνα – Αθήνα A3 721 17:10 23:05

 

 

Πληροφορίες & Κρατήσεις

Φόρμα Επικοινωνίας